00_joan_roig_C.jpg

JOAN ROIG DURAN Arquitecte des de 1981 per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, ETSAB. Aquest mateix any s'associa amb Enric Batlle i Durany formant la societat BATLLE I ROIG ARQUITECTURA. Des de llavors fins a l'actualitat ha desenvolupat múltiples projectes en els àmbits de la edificació el paisatgisme i el planejament. La seva labor empresarial al capdavant de Batlleiroig Arquitectura ha estat recentment reconeguda amb el més alt reconeixement a Espanya cap a una firma d’arquitectura: el Consell Superior dels Col•legis d’Arquitectes d’Espanya-MEDALLA CSCAE 2017 “per ser un gran estudi d’Arquitectura, consolidat com a referent de qualitat i rigor professional, i organitzat segons un funcionament empresarial i solvent, amb una filosofia col·laborativa, global, dirigida cap al control del procés i a l’avantguarda en l’ús de les noves tecnologies, sempre sense oblidar els valors propis de la nostra disciplina” segons el Jurat CSCAE2017.

header_educationjoanroig.jpg

Ha impartit classes de Projectes Arquitectònics a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona des de 1984, així com del Màster d’Arquitectura del Paisatge de la Universitat Politècnica de Catalunya i de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona. Ha estat professor convidat a, d'entre d'altres, a l’Academie van Boukunst, Rotterdam; a la Delft University of Technology; a la ILAUD (International Laboratory of Architecture and Urban Design), Urbino; a l' IUAV Istituto Universitario di Architettura de Venezia; a la Facoltà di Architettura, Génova; ITU, a la Faculty of Architecture of Istanbul; a la Washington University, St. Louis; University of Illinois, Chicago; a l'École Superièure du Paysage de Versailles; al Ringyorcesung Technishe Universität, Munich; a l'Universität Stuttgart, Alemania; i al Máster de Paisaje de la Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Navarra, Pamplona. Recentment ha estar director del BIArch (Barcelona Institute of Architecture).

joanroig_conference.jpg

Es molt destacable la seva labor com a jurat, tant de concursos nacionals com internacionals -Europan, Biennal d'Arquitectura Espanyola, Biennal Europea del Paisatge, World Architecture Festival 2018 amb Landscape of the Year- i com a membre consultor -ha estat Vocal de Cultura de la Demarcació de Barcelona del Col•legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya, Consultor de la col•lecció Mixta de l'Editorial Gustavo Gili i membre de la Comissió d'Arquitectura de l'Ajuntament de Barcelona.

newbridges_joanroig2.jpg

En l'àmbit editorial cal esmentar la publicació del llibre Nuevos puentes, publicat per GG, i la de nombrosos articles d'opinió publicats a revistes especialitzades, entre les quals destaquen El Croquis, Arquitectura Viva, Topos, Quaderns, Domus etc.