00_enric_batlle_C.jpg

ENRIC BATLLE es director de Màster en Arquitectura del Paisatge a la UPC BarcelonaTech impartit en l’Escola Tècnica d’Arquitectura de Barcelona, integrat en el programa Europeu EMILA, European Masters in Landscape Architecture. Es professor titular del departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la Universitat Politècnica de Catalunya, professor d’Arquitectura del Paisatge, d’Urbanisme i de Tallers d’Arquitectura i projectes en l’Escola Superior d’Arquitectura del Vallès des de 1982. Es Arquitecte des de 1980, Máster en Arquitectura del Paisatge i Doctor Arquitecte des de el 2002 amb la tesis “El Jardín de la Metrópoli” per el qual va rebre el premi extraordinari de doctorat, el Premi Lluís Domènech i Montaner de Teoria i Crítica d’Arquitectura 2005 i el premi FAD de Teoria i Crítica d’Arquitectura 2012 per la seva recent publicació “El Jardín de la Metropoli: Del paisaje romántico al espacio libre para una ciudad sostenible”. Es Patró de l’Elisava – Escola Superior de Disseny e Enginyeria de Barcelona -, imparteix conferències i masterclasses en diverses universitats internacionals i publica articles regularment en revistes especialitzades.

header_MBLANDARCH-UPC-ETSAB-ESAB.jpg

Ha estat vinculat des de 1982 al Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya). Actualment, és Director del Màster Universitari en Paisatgisme -MBLandArch- impartit a la ETSAB (Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona - UPC ). El seu paper com a docent s’ha desenvolupat sobretot a l’ETSAV (Escola d’Arquitectura del Vallès – UPC) com a professor d’Urbanisme i com a coordinador de Workshops d’Arquitectura i Projectes. Actualment, és Director del Màster Universitari en Paisatgisme -MBLandArch- impartit a la ETSAB (Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona - UPC ).

enric_batlle_el_jardi_de_la_metropoli1.jpg

Doctor Arquitecte des de 2002 pel Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC amb la tesi doctoral “El jardí de la metròpoli. Del Paisatge romàntic a l’espai lliure per a una ciutat sostenible". Tesi per la qual va rebre el Premi Extraordinari de Doctorat de la Comissió de Doctorat de la UPC i que va ser guardonada amb el Premi Lluís Domènech i Montaner d'Arquitectura Teoria i Crítica. Aquest treball d’investigació ha estat publicat per l’Editorial Gustavo Gili el 2012 sota el mateix nom, i reconegut amb el Premi FAD Teoria i Crítica 2012.

Nombroses universitats de prestigi internacional han comptat amb la seva participació en cursos i masterclass: Harvard University-Graduate School of Design, Copenhagen University, Oslo School of Architecture and Design, Beijing Forestry University, University of Pennsylvania, University of Virginia o University of Texas-Austin, La Universidad de Navarra, Università degli Studi Roma Tre -d’entre altres- i les seves tesis sobre arquitectura i paisatge han estat divulgades a institucions molt diverses, com L’Architectural League of New York.

2016_farmingthelife_02.jpg

La seva extensa experiència professional i acadèmica es veu reflectida en la seva participació a exposicions nacionals i internacionals com a Comissari, i en la seva participació a congressos i simposis arreu del món. Entre aquests, destaquen la doble representació el 2016 de la Biennal d’Arquitectura de Venècia –al Pavelló Internacional amb l’exposició “Farming Life” al voltant de la restauració del paisatge de l’abocador de residus controlats a la Vall d’en Joan al Parc Natural del Garraf, Barcelona, i també al Pavelló Nacional de Catalunya, exposant la Restauració Ambiental del riu Llobregat a Barcelona- i les seves últimes intervencions internacionals com a Keynote Speaker, que han tingut lloc al “Congrés d’Arquitectura 2016” Barcelona, al fòrum “reSITE2017” a Praga, “La naturalesa a la ciutat” Simposi BFU a Beijing, Congrès “Responsive Cities” de l’IAAC a Barcelona i “Lx10 Big Landscapes” a Viena.

PB291258.jpg

La seva labor empresarial al capdavant de Batlleiroig Arquitectura ha estat recentment reconeguda amb el més alt reconeixement a Espanya cap a una firma d’arquitectura: el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya-MEDALLA CSCAE 2017 “per ser un gran estudi d’Arquitectura, consolidat com a referent de qualitat i rigor professional, i organitzat segons un funcionament empresarial i solvent, amb una filosofia col·laborativa, global, dirigida cap al control del procés i a l’avantguarda en l’ús de les noves tecnologies, sempre sense oblidar els valors propis de la nostra disciplina” segons el Jurat CSCAE2017.