715_massimo_dutti18B

LA NOVA SEU DE MASSIMO DUTTI OBTÉ LA QUALIFICACIÓ ENERGÈTICA LEED GOLD

Les altes prestacions de l’edifici de la Nova Seu Central de Massimo Dutti quant a sostenibilitat i estalvi energètic han permès obtenir la qualificació LEED GOLD que otorga el USGBC (United States Grenn Building Council). Entre les mesures preses destaquen la utilització de patis, les pells tecnològiques i el tractament de la planta baixa com a espai exterior ventilat amb funció d’aparcament.

715_massimo_dutti10

La nova seu de Massimo Dutti es troba als afores de Tordera, a l’antic polígon industrial de “Fibracolor”, on a l’actualitat un mosaic de naus configuren la Plataforma Logística de distribució mundial de Massimo Dutti i algunes altres marques del grup Inditex.

La ubicació de grans centres de treball situats en zones allunyades de la ciutat ha generat històricament problemes de mobilitat que s’han solucionat amb l’ús de sòl (de baix cost) adjacent a aquests centres i generant un paisatge en què el vehicle estacionat tindrà un paper dominant.

La solució tipològica generada per a aquest projecte consisteix en un edifici palafític que allibera la major part de la seva planta baixa per destinar aquest espai a l’aparcament de vehicles.

Aquesta estratègia difereix de les solucions tipològiques en sòl industrial (explicada anteriorment) o de les solucions urbanes (consistents a implantar aparcaments sota rasant, a causa de l’alt cost del sòl).

715_massimo_dutti17

La solució proposada té la virtut de generar una òptima accessibilitat a l’edifici (atès que la major part d’usuaris ho fan amb vehicle propi) donant a l’aparcament una imatge que dignifiqui l’accés, lluny de tractar-ho com un espai residual. Cal destacar que la solució tipològica permet protegir els vehicles de la intempèrie i que a més s’apropa a l’economia de mitjans de les solucions en sòl industrial.

L’edifici de 220 m. de longitud per 60 m. d’ample i 3 altures disposa de planta baixa i dues plantes pis, amb una planta baixa diàfana que acull l’aparcament. La resta de la planta baixa configura els accessos a l’edifici, usos complementaris i sales d’instal·lacions. Les dues plantes superiors es destinen íntegrament a espais de treball. L’altura total de la planta baixa és de 4 m i les de les plantes 1 i 2 és de 5,5 m, sent l’altura total de l’edifici de 15,00 m.

La superfície total de l’edifici és de 40.344 m2, dels quals 11.737 m2 són de l’aparcament exterior de planta baixa i els 28.605 m2 restants són espais interiors de treball en planta baixa, primera i segona.

715_massimo_dutti07

L’aposta per la sostenibilitat i per obtenir uns agradables espais de treball es tradueix en la creació de diversos patis interiors enjardinats i en l’acurat estudi dels materials i sistemes tecnològics utilitzats.

“Pensar en gran” al costat de la producció seriada, prefabricada i de gran escala ha permès la realització d’un edifici amb una economia de mitjans ajustada.

Un edifici pensat per al treball col·laboratiu de les persones en uns ambients amplis, senzills, amables i òptimament il·luminats que funcionin com a fons perquè les peces tèxtils siguin les autèntiques protagonistes.

×

Comments are closed.