TRANSFORMACIÓ DE LA B-23 / DIAGONAL< > LLOBREGAT

01_planta_situacio

Àmbit d’actuació del projecte

Actualment, la B-23 és una via ràpida dedicada exclusivament a vehicles motoritzats. No té vials laterals per al trànsit local dels municipis que travessa, ni plataformes per al transport públic. Per tant, no permet l’accés a vianants i bicicletes, i impossibilita qualsevol activitat urbana i edificacions properes. També és difícil, per als habitants dels municipis de la zona, travessar la via, ja que només existeixen una dotzena de passos entre els dos costats de l’autopista, distribuïts de manera força irregular. Al seu voltant, els municipis han crescut d’esquena a l’autopista, i només es poden trobar espais urbans, consolidats però inconnexos, on existeixen vies laterals paral·leles a la via principal.01_planta_proposta_base

Planta. Proposta de Remodelació de la B-23

Els estudis que estem realitzant per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) busquen que aquesta autopista tingui un caràcter més similar a la Diagonal, prolongant, en cert sentit, l’avinguda amb 5 nous quilòmetres, que se sumarien als 10,5 existents permetent anar, pràcticament, des del Besòs al Llobregat. Aquest nou àmbit continu, a més, posaria en contacte diversos punts d’importància cabdal en el territori metropolità, com són els dos rius esmentats, o el Parc Natural de Collserola, a través de l’ampliació del Parc Cervantes de Barcelona cap al terme municipal d’Esplugues.
La intervenció que s’està estudiant, en col·laboració amb els ajuntaments de Barcelona, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat, consisteix en la creació de vies laterals, que permetrien als municipis que actualment estan dividits per la B-23 crear noves zones residencials, amb serveis, etc. a tocar de l’autopista, tot mantenint l’estatus d’aquesta de via ràpida per al trànsit motoritzat. Aquestes vies paral·leles acollirien tots els modes de transport (vianants, bicicletes, transport públic i transport privat.
També es plantegen alternatives de millora en punts específics, com ara el cobriment de la via, en alguns punts, aprofitant la diferència de cota d’aquesta amb el seu entorn. Aquests cobriments permetrien, a la llarga, crear nous espais públics de qualitat, com ara nous parcs, i facilitarien als habitants dels municipis arribar a l’altra banda a través d’un espai pacificat, millorant la seva qualitat de vida. La referència més clara, en aquests punts, és el Parc de la solidaritat d’Esplugues de Llobregat. Aquest espai, resultant del cobriment d’un tram de la Ronda de Dalt el 1998 , ha esdevingut un espai públic de gran vàlua, inclòs en la Xarxa de Parcs Metropolitans.

EVOLUCIÓ DE LES SECCIONS DE LA B-23 EN 4 FASES:

B23-sections

Hi ha molts trams que presenten particularitats, i que el projecte de reforma de la via haurà de tenir en compte. És el cas, per exemple, de l’extrem de la B-23 que connecta amb  la Diagonal i amb la Ronda de Dalt. Aquest punt, probablement un dels més conflictius de la zona pel que fa a la mobilitat, està resolt actualment amb un complex nus viari que dóna prioritat absoluta al trànsit motoritzat. L’estudi realitzat fa diverses propostes, per mitjà del cobriment d’algunes de les vies, per simplificar les connexions entre aquestes.

B23-ESQUEMA

Aquesta remodelació també facilitarà en gran mesura l’ús del transport públic per part dels ciutadans dels municipis de l’àmbit de la B-23; per una banda, permetrà l’accés més ordenat a la ciutat de Barcelona amb les línies ràpides que circulen per l’autopista, i per l’altra, gràcies als vials paral·lels, generarà més opcions de mobilitat per als usuaris de les línies de caràcter més local.

ESQUEMES DE SISTEMES RODAT, TRANSPORT, CICLABLE, PEATONAL I NATURAL.

B23_objectius

IMATGES DE PROPOSTA ( renders: sbda )

07_perspectiva_sant_joan_Despi

Perspectiva_Sant_Joan_Despi_01
perspectiva_Sant_Joan_Deu_01

07_perspectiva_sant_just

Perspectiva_SANT_JUST_2

07_perspectiva_Esplugues_1