PullBear_Naron_2016_001_low

LA NOVA SEU DE PULL&BEAR obté la qualificació energètica LEED GOLD

La sostenibilitat i l’estalvi energètic de la nova seu central de Pull&Bear s’han implementat mitjançant múltiples sistemes, entre els que destaquen unes façanes eficients i ben protegides del sol, l’aprofitament de l’energia sobrant de edificis annexos, uns patis que fomenten la circulació natural de l’aire, els sistemes de control lumínic interior, sistemes d’estalvi d’aigua i el desenvolupament de zones exteriors amb vegetació. 

Tot això ha permès obtenir la qualificació LEED GOLD que atorga el USGBC (United States Grenn Building Council).

Pull&BearNaron-176

La nova central de Pull&Bear consisteix en un edifici de planta rectangular de 180 m de llarg i 80 m d’ample que es desenvolupa en dues plantes d’altura. Els espais de treball s’ubiquen a la totalitat de la planta primera i part de la planta baixa, incorporant a la resta de planta baixa un aparcament cobert a resguard de la pluja i el sol. El projecte de Paisatgisme implementa una gran zona verda que ofereix als usuaris múltiples espais de descans, esport i desconnexió.

Pull&BearNaron-44

Les façanes confereixen al nou edifici una imatge sòbria i lleugera on el vidre i l’alumini són els materials protagonistes, permetent que la llum natural inundi  els espais interiors, al mateix temps que un repertori de lames confereix protecció solar a les orientacions sud (amb lames horitzontals), est i oest (amb lames verticals). Un sistema de patis amb vegetació permet reforçar la il·luminació de les zones interiors més allunyades del perímetre de la façana i, al mateix temps, generar una circulació d’aire naturals que millora el confort tèrmic en els períodes càlids.

Els interiors s’han concebut  a partir de la senzillesa i la claredat, on els tons clars dominen els espais i permeten una bona reflexió de la llum. Aquesta gran neutralitat s’ha compensat amb algunes superfícies de pi naturals que aporten un caràcter més natural i amable a aquests espais interiors. Destaca d’entre totes les estàncies una gran sala de treball de 6000 m2 totalment diàfana i lliure de pilars ubicada en el nivell superior i on es desenvolupen gran part dels processos de disseny en unes condicions d’il·luminació i acústica de gran qualitat, creant un ambient de treball que fomenta la concentració, la creativitat i la comunicació fluïda.

Pull&BearNaron-39

×

Comments are closed.