logo Col·legi Arquitectes de Catalunya

Iván Sánchez parla al COAC sobre la pluja com a aliada en la construcció del paisatge

NEWS 28/09/2017

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya va acollir el passat 27 de setembre al vespre una conferència a càrrec d’Iván Sánchez, que va fer una reflexió al voltant de la pluja com a aliada en la construcció del paisatge. L’empresa LafargeHolcim va ser l’organitzadora d’aquest acte que va conduir Núria Polo, arquitecta i responsable de Prescripció de l’empresa a Espanya.

Una cinquantena de persones van assistir a la ponència del director del Departament de Paisatge de Batlle i Roig Arquitectura, Iván Sánchez, al COAC, que va fer girar l’acte al voltant d’una introducció sobre els usos que, històricament, se li han donat a l’aigua en la construcció del paisatge. Sánchez va explicar el canvi de paradigma en el qual es reorienta el paper de l’aigua de la pluja, que va tenir com a punt d’inflexió principal la crisi econòmica global. El cap de Paisatge de Batlle i Roig Arquitectura va plantejar tres objectius principals vinculats a aquesta qüestió, com són, aplicar una lògica sostenible a l’hora d’utilitzar l’aigua, retornar a la tradició, i emprar l’aigua com l’actiu més important per potenciar la biodiversitat.

Iván COAC pluja

Iván Sánchez i Núria Polo durant la conferència al COAC

Iván Sánchez va desenvolupar la conferència i aquests plantejaments posant com a exemples sis projectes d’espai públic i paisatge de Batlle i Roig Arquitectura, dividits en dos blocs: camins i esplanades. Pel que fa al bloc dels camins, Sánchez va parlar del camí del Llobregat, a Sant Vicenç dels Horts; del carril bici de Santa Pau, a La Garrotxa; i de les Guixeres d’Igualada, aquests dos últims, en procés. I pel que fa a l’apartat de les esplanades, els projectes protagonistes van ser la porta d’accés al cementiri Roques Blanques, la zona verda de Finestrelles i el Viladecans The Style Outlets.

Una de les conclusions finals de la ponència al COAC va ser que l’objectiu final de l’ús de l’aigua com a aliada en la construcció del paisatge ha de ser millorar la salut i la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.

×

Comments are closed.