premis-catalunya-construccio-2020

BATLLE I ROIG GUANYA EL PREMI CATALUNYA CONSTRUCCIÓ 2020 A LA REHABILITACIÓ FUNCIONAL

NEWS 30/11/2020

El projecte de la ‘Seu de Metges Sense Fronteres a Barcelona‘ ha estat guardonat amb el Premi Catalunya Construcció 2020 a la Rehabilitació Funcional, en la XVII edició dels premis que organitza el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona (CAATEEB).

El jurat ha valorat en aquesta actuació “la dificultat de reconvertir un edifici industrial obsolet en un espai saludable i útil, així com l’exercici de projecte d’obrir el nou pati de llums i la coberta, per aconseguir l’entrada de llum natural, la ventilació i el confort necessaris per a les oficines de l’entitat i fer-ho des d’un concepte d’austeritat”.

És un honor per a Batlleiroig rebre aquest premi, enhorabona a tot l’equip que ha fet possible aquest gran projecte!

Fent clic en aquest enllaç trobaràs més informació dels Premis Catalunya Construcció 2020.

MSF-131

Seu de Metges Sense Fronteres a Barcelona, © Antonio Navarro Wijkmark
1200px-Logo_RTVE.svg

Enric Batlle parla sobre ‘Les Formes de l’Aigua’ a TVE 2

NEWS 11/11/2020

Núria Moliner entrevistava el passat mes de juliol a l’Enric Batlle a l’àrea de descans d’un tram de la Recuperació de l’espai fluvial del Riu Llobregat a Sant Vicenç dels Horts sobre les ‘Formes de l’Aigua’ per al programa Escala Humana.

La reflexió entorn a ‘Les Formes de l’Aigua’ tracta sobre com “l’enginyeria i l’arquitectura compten amb grans exemples de l’obstinació de la humanitat per dominar l’aigua per a benefici propi. L’aigua és un element vital per a la nostra supervivència i la seva escassetat en un futur pròxim és un problema i un repte alhora per a arquitectes, dissenyadors i enginyers”.

El programa va ser emès ahir, 11 de novembre de 2020, a les 20.00 en La 2. Podeu tornar a veure-ho a través del següent enllaç:

 

Escala Humana és un programa que intenta acostar el món de l’arquitectura a tots els públics. Un dels reptes d’Escala Humana és mostrar l’arquitectura sota un altre prisma, sense tecnicismes, per a descobrir què hi ha darrere de les façanes dels edificis, dels objectes, de les grans construccions, dels espais urbans. I reflexionar, al costat de les persones que donen vida i sentit a l’arquitectura, sobre la nostra relació amb l’entorn rural o urbà.

IAA_2020_LOGOTYPE_color

El projecte de Recuperació de les Antigues Guixeres d’Igualada guanya el premi International Architecture Awards 2020

El Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design, juntament amb The European Center for Architecture Art Design and Urban Studies and Metropolitan Arts Press, Ltd., organitzen anualment The International Architecture Awards com una manera de premiar als millors i més significatius projectes d’edificació, paisatgisme, i planejament dissenyats pels arquitectes, paisatgistes i urbanistes més rellevants del panorama, exercint tant a nivell nacional com internacional.

Un jurat compost per distingits arquitectes, crítics i educadors grecs va seleccionar 120 propostes d’una llista inicial de més de 400 projectes, entre els quals es troba el Projecte de Recuperació de les Antigues Guixeres d’Igualada.

Trobareu la informació relativa al premi i als altres projectes premiats al següent enllaç.

Guixeres-0276

savillstalks-young

Les ciutats del demà pels joves d’avui. Talent jove #Batlleiroig a #SavillstalksYoung

NEWS 29/07/2020

Com veuen les noves generacions les metròpolis del futur?

Helena Valls, Arquitecta Sènior del Departament de Planejament i GIS Manager de Batlleiroig va participar en la xerrada organitzada per Savills Aguirre Newman sobre el futur de les nostres ciutats.

“A causa del Covid-19 ha sorgit la idea de la ciutat de proximitat, el ciutadà ha de poder complir les seves necessitats bàsiques amb una oferta a 15 minuts de distància.

— Helena Valls, Sènior Architect / GIS Manager de Batlleiroig


Podeu veure la xerrada completa fent clic aquí.

1200px-Logo_RTVE.svg

Entrevisten l’Enric Batlle per a la tercera temporada d’Escala Humana (TVE2)

NEWS 27/07/2020

Dilluns 27 de juliol, Núria Moliner entrevistava sobre aigua i arquitectura a l’Enric Batlle en l’àrea de descans d’un tram de la Recuperació de l’espai fluvial del Riu Llobregat a Sant Vicenç dels Horts.

WhatsApp Image 2020-07-27 at 13.34.13 (2)

Escala Humana és un programa que intenta acostar el món de l’arquitectura a tots els públics. Un dels reptes d’Escala Humana és mostrar l’arquitectura sota un altre prisma, sense tecnicismes, per a descobrir què hi ha darrere de les façanes dels edificis, dels objectes, de les grans construccions, dels espais urbans. I reflexionar, al costat de les persones que donen vida i sentit a l’arquitectura, sobre la nostra relació amb l’entorn rural o urbà.

premis-catalunya-construccio-2020

La Seu Corporativa de Metges Sense Fronteres finalista als Premis Catalunya Construcció 2020

NEWS 22/07/20

D’un total de 129 candidatures presentades a la XVII edició dels Premis Catalunya Construcció que organitza el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB), el Jurat n’ha triat les 22 que optaran a premi en cadascuna de les sis categories professionals i ha fet la tria després de fer una primera selecció de 58.

Batlleiroig opta als Premis Catalunya Construcció 2020 a la categoria REHABILITACIÓ FUNCIONAL amb el projecte Nova seu corporativa de Metges sense Fronteres de Barcelona.

 

MSF-131

 

Per a més informació sobre les candidatures finalistes, podeu fer clic al següent enllaç.
Els guardons compten amb el suport del Consell de Col·legis d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Catalunya i d’Arquinfad.

1200px-Logo_RTVE.svg

Entrevisten l’Enric Batlle a ‘L’escarabat verd’ de TVE

NEWS 13/12/2019

‘L’escarabat verd’ és el programa de medi ambient de Televisió Espanyola, i la producció centrada en qüestions mediambientals de major repercussió i difusió. Amb esperit sempre divulgatiu, el programa parla de biodiversitat, de conservació, de sostenibilitat, però també d’antropologia i de com encaixar un món que es vol verd dins d’una societat moderna i industrial com la nostra.

El passat 13 de desembre de 2019 van emetre el reportatge ‘Una relació simbiòtica’, amb la participació d’Enric Batlle. El reportatge analitzava el comportament de la fauna de la ciutat: quins llocs prefereix i com han de dissenyar-se els parcs, jardins i carrers per a afavorir la seva vida en les nostres urbs.

“Jo crec que és molt fàcil incloure propostes sobre recuperar biodiversitat, fins i tot mantenint els processos econòmics actuals que tenen les nostres ciutats, només és un tema de posar en l’agenda que cada acció també sigui una acció de foment de la biodiversitat i això pot produir-se en façanes d’edificis d’oficines, en cobertes d’edificis d’habitatges, en equipaments escolars i en qualsevol lloc podem estar fomentant millorar les condicions de vida, de biodiversitat, de condicions, fent espais saludables, fent espais més nets.” — Enric Batlle

A més d’entrevistar l’Enric Batlle sobre qüestions de biodiversitat, van visitar el Parc de Finestrelles i van poder gaudir de les ovelles apropiant-se de la ciutat, pasturant enmig d’un entorn urbà.

“A vegades sembla que diem que ens agrada la natura, però ens agradaria una natura de fotografia, inerta, que no tingués processos de vida, que sempre estigués embolicada en un llacet i diguéssim: “Natura”, però la natura real, la bona, és en la qual els animals són lliures, en la qual les ovelles prenen la ciutat; aquesta és la nostra lluita.” — Enric Batlle

El Parc de Finestrelles és un projecte que explora una nova manera de tractar els límits del Parc de Collserola, un parc lineal que combina les espècies autòctones del parc i una gran pradera amb espècies provinents de l’agricultura. Gràcies a l’ús d’aquest tipus de vegetació, s’aconsegueix un Parc hidroclimàticament adaptat, el què significa que no necessitarà ser regat. La gran pradera d’espècies agrícoles és una superfície productiva que no només és autosuficient sinó que també genera aliment per als animals.

Podeu veure el reportatge sencer fent clic aquí.
 

batlleiroig

2019 Yearbook

Ja està disponible el Yearbook del 2019.

YEARBOOK_2019_COVER
Yearbook 2019 és el resum d’un any en què hem continuat creixent, innovant i canviant.

Finalitzàvem el 2019 amb una plantilla de 115 treballadors —65% de plantilla femenina— i un rècord de facturació. Amb molts projectes en curs i la voluntat expressa de continuar INNOVANT per a poder donar la resposta adequada a cadascuna de les situacions que se’ns plantegen. Vam intervenir de forma molt activa en la 1ª Cimera Catalana d’Acció Climàtica i per a això vàrem preparar un text que explicava el nostre posicionament en relació a l’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA —Merging City and Nature—, i que es va convertir en l’objecte central de la nostra publicació anual, el Yearbook.

Aquest llibre ha estat elaborat gràcies a l’esforç conjunt de tot l’equip de Batlleiroig. És una mostra del camí ja recorregut i del nostre compromís diari amb el medi ambient i amb aportar solucions honestes i rigoroses a les necessitats dels nostres clients. Mostra també el camí a seguir, els compromisos de futur ja adquirits en els nostres camps habituals de treball i revela l’actitud d’innovació i millora contínua que, creiem, ens caracteritza.

Read More
logo_mostra

La Connexió ciclable i per a vianants entre Barcelona i Esplugues de Llobregat, projecte seleccionat a la 3a edició de la Mostra d’Arquitectura Catalana de Barcelona.

El passat dijous 9 de juliol a les 20 h va tenir lloc l’acte de presentació del veredicte de la 3a Mostra d’Arquitectura Catalana de Barcelona i la 8a Mostra d’Arquitectura Catalana del Vallès, que es va poder seguir en directe a través del canal Youtube del COAC:

 

El jurat va seleccionar l’obra CONNEXIÓ CICLABLE I PEATONAL ENTRE BARCELONA I ESPLUGUES DE LLOBREGAT en la categoria d’”Intervencions paisatgístiques i ordenació d’espais urbans” i va valorar que ”aquesta intervenció aparentment senzilla, en un context molt complex, aconsegueix solucionar un munt de mancances del territori i a múltiples escales”.

El programa Mostres d’Arquitectura del COAC recull l’herència de les biennals i triennals organitzades des de les seves seus col·legials, buscant potenciar i divulgar el treball dels arquitectes arreu del territori català.

Podeu veure la galeria de projectes completa, fent clic aquí.

Blog_2-600x600

Enric Batlle ponent al Cruïlla XXS Talks ‘Desconfinem les idees’

El passat 9 de juliol, l’Enric Batlle va parlar d’urbanisme, convivència i ciutat en el marc del Cruïlla XXS Talks, als jardins del Teatre Nacional de Catalunya, prèviament al concert de ‘Vivaldi Recomposed’ de Max Richter.

Experts i expertes de diferents disciplines conformen la programació del Cruïlla XXS Talks, una sèrie de ponències que reflexionen sobre els canvis que ha d’afrontar la humanitat després de la crisi sanitària.

“El Cruïlla Talks vol parlar amb savis i sàvies de diferents àmbits de la nostra societat i fer-los la pregunta que més ens inquieta avui dia: Com canviaran les coses a partir d’ara?”

descarga

L’Enric Batlle participa al programa ‘No ho sé’, de RAC 1.

El passat divendres 29 de maig a les 20:30, l’Enric Batlle va ser entrevistat al programa ‘No ho sé’ de RAC 1 per parlar sobre com la crisi de la Covid-19 replanteja el model d’habitatge que tenim.

“Crec que la Covid-19 ajudarà al fet que hi hagi un canvi en la voluntat de tenir uns espais exteriors més útils i que puguin acollir natura”.

Pots escoltar l’entrevista sencera a través del següent enllaç, a partir del minut 13′.

logo tv3

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, visita el projecte de l’abocador del Garraf

El passat dissabte 27 de juny, van visitar la Restauració Paisatgística del Dipòsit Controlat de La Vall D’en Joan, l’Alcaldessa de Begues juntament amb un equip de Prevenció i Gestió de Residus de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, un equip de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, i els membres de l’equip de Batlleiroig, Enric Batlle i Mario Súñer.

“El dipòsit està culminant el seu retorn a la natura i a l’ús públic”, va assenyalar el conseller.

En relació a les obres de l’abocador, Calvet va comentar que compten amb un gran “reconeixement internacional” i va dir que es tractava d’un espai d’unes 40 hectàrees que havia estat “molt degradat” i que ara podrà ser “d’utilització per a tota la ciutadania”.

Podeu veure la notícia sencera de TV3 fent clic aquí. (minut 41:14)

Read More
logoelpais

Joan Roig analitza l’última proposta teòrica de Rem Koolhaas a El País

A l’article “Rem Koolhaas, un hombre de campo” de Babelia, Joan Roig analitza l’última proposta teòrica del gran arquitecte holandès, que va donar lloc a la seva exposició ‘Countryside. The Future’ al Guggenheim de Nova York, on proposa un retorn a el medi rural.

“És difícil ser objectiu amb Rem Koolhaas. No només és un dels grans arquitectes contemporanis sinó també un sagaç analista de la realitat que ens envolta. Els seus millors textos —que com els passava a Robert Venturi ja Aldo Rossi, solen ser millors que els seus millors edificis— sempre han ajudat els arquitectes a veure més enllà dels seus nassos i els han mostrat el que passava al seu entorn abans que poguessin percebre-ho.”

Pots llegir la notícia completa fent clic aquí.

Vista de la muestra de Rem Koolhaas en la espiral de Museo Guggenheim de Nueva York. LAURIAN GHINITOIU / AMO
Vista de la muestra de Rem Koolhaas en la espiral de Museo Guggenheim de Nueva York. LAURIAN GHINITOIU / AMO
batlleiroig-01

MERGING CITY & NATURE

Batlleiroig està compromès amb el medi ambient i implicat en la recerca continua de solucions per resoldre la EMERGÈNCIA CLIMÀTICA del nostre planeta. Parlem de PAISATGE i de NATURA des de la nostra fundació l’any 1981, però som conscients de la necessitat d’evolucionar cap a compromisos més eficients que estiguin en relació amb l’AGENDA 2030 i l’AGENDA URBANA DE CATALUNYA.

el pais semanal

Entrevista a Batlleiroig per al reportatge de El País Setmanal ‘I ara, on està l’oficina?’

El País Semanal reflexiona sobre el futur dels espais de treball i com serà la volta a les oficines de diverses grans empreses espanyoles. Entrevisten al Joan Roig i a l’Helena Salvadó en els seus llocs de teletreball i visiten la seu (gairebé) buida de Batlleiroig.


Helena Salvadó treballant en el saló de casa seva, al costat dels seus fills. Foto de CATERINA BARJAU – El País Semanal

«(L’Helena) Creu que la “nova normalitat” no serà telemàtica ni presencial, sinó una mescla d’ambdues. I que d’alguna manera el bagatge d’aquests dies brindarà saviesa per a pal·liar l’“emergència climàtica”. Encara que el contacte, opina, és insubstituïble: “La gràcia d’anar a l’oficina és parlar amb l’equip i compartir coses”.»

Read More
BANNER-PremisXII

Enric Batlle i Joan Roig, jurat dels Premis AJAC XII

Enguany els PREMIS AJAC arriben a la seva dotzena edició després de 24 anys d’història. Una vegada amb l’objectiu de mostrar el potencial de la feina dels joves arquitectes.

Les obres seran valorades per un jurat de prestigi nacional i internacional, entre els quals es troben els Socis Fundadors de Batlleiroig. L’Enric Batlle participarà com a jurat de la categoria URBANISME/PAISATGE i el Joan Roig participarà com a jurat en la categoria OBRA NOVA/REHABILITACIÓ.

 

Urbanisme Paisatge Enric Batlle Obra nova Rehabilitació Joan Roig

 

Read More
idees-CAT

Idees arran d’aigua. Batlleiroig participa en una sèrie de reflexions entorn del present i el futur de litoral de Barcelona.

Amb motiu de la Setmana de l’Arquitectura 2020, Barcelona Regional publica la conferència petxa-kutxa del cicle “Idees arran d’aigua”, que va tenir lloc el passat 9 de gener, a la sala d’actes del Museu Marítim, en el marc de la clausura de l’exposició “Arquitectures arran d’aigua” organitzada per Arquitectes per l’Arquitectura i la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració del Museu Marítim de Barcelona.

Per a la conferència, Enric Batlle va presentar el projecte Passos cap al mar, un projecte que planteja noves oportunitats per millorar la connectivitat entre la ciutat, el Parc de la Ciutadella i el Mar Mediterrani.

Read More
LAMP-LOGO-SINFONDO

BATLLEIROIG PARTICIPA EN LA TAULA RODONA ‘EVOLUCIÓ I TRANSFORMACIÓ DE L’ARQUITECTURA EN UNA SOCIETAT POST CRISI’

Albert Gil —soci senior de Batlleiroig— va participar en una taula virtual organitzada per Lamp el dijous 7 de maig per a debatre sobre l’evolució i la transformació de l’arquitectura en una societat post crisi.

«Els problemes de salut pública van ser els que van fer repensar la ciutat, perquè les malalties afligien tant als rics com als pobres». Richard Sennet, a Construir i Habitar, sobre l’inici de l’arquitectura moderna a Barcelona en 1875, per a lluitar contres les epidèmies que assotaven el segle XIX.

Read More
logolavanguardia

La Vanguardia ens entrevista en el seu article sobre l’efecte de la Covid-19 en el sector de l’arquitectura al nostre país

A la secció d’Economia de La Vanguardia, dins l’apartat d’Emergència Econòmica, entrevisten l’Assumpció Puig —degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya— en Jordi Badía —soci de Baas Arquitectes— i l’Enric Batlle —soci fundador de Batlleiroig— sobre la situació actual dels professionals de l’arquitectura.

L’Enric Batlle destaca el valor de la diversificació com una de les claus que ha portat a Batlleiroig a convertir-se en “un dels majors (estudis d’arquitectura) d’Espanya, compta amb 110 arquitectes i una facturació anual de 12 milions d’euros”, perfil excepcional en l’arquitectura espanyola “segons les dades del CSCAE els estudis tenen de mitjana 6,7 empleats, i en el 57,2% dels casos compten amb un sol arquitecte”.

Read More
Tectonica.archi

La revista Tectònica publica un reportatge sobre el Campus Administratiu de la Generalitat de Catalunya

La plataforma www.tectonica.archi ha publicat aquesta setmana un rigorós reportatge sobre el projecte de batlleiroig finalitzat l’any passat —el Campus Administratiu de la Generalitat de Catalunya.

 

generalitat-000

 

L’article comparteix detalls tècnics i una completa fitxa tècnica amb les dades de col·laboradors, empreses que han participat i materials utilitzats.

En aquest lliurament se centren en el plantejament diferenciat de les façanes per a respondre a l’assolellament, així com els sistemes de climatització i control energètics desenvolupats per al complex.

Read More
batlleiroig-01

Batlleiroig nomena a dos nous socis: Helena Salvadó i Abel Porcar

A Batlleiroig estem de celebració.

⁠La societat professional Batlleiroig Arquitectura, fundada per l’Enric Batlle i el Joan Roig l’any 1981, es va ampliar a 4 socis el 2014, incorporant l’Albert Gil i l’Ivan Sánchez. En la nostra ferma aposta per la retenció de talent, Batlleiroig incorpora aquest 2020 dos nous socis a la seva estructura: l’Helena Salvadó (Directora d’Edificació) i l’Abel Porcar (Director de Planejament) que, amb més de 15 anys de trajectòria a Batlleiroig, reforcen la continuïtat i el futur de l’empresa.⁠

 

©wijkmarkphoto_Equipo 2020_004_NAWI1908_square

D’esquerra a dreta: Albert Gil, Helena Salvadó, Enric Batlle, Joan Roig, Abel Porcar, Ivan Sánchez. © Antonio Navarro Wijkmark

batlleiroig-01

Per assegurar la salut del nostre equip i facilitar la conciliació de les famílies de Batlleiroig, hem implementat el teletreball de tot el nostre equip, per la qual cosa els nostres projectes continuaran en marxa amb la mateixa dedicació que ens caracteritza.

Davant la situació provocada per la pandèmia del Coronavirus COVID-19, a BATLLEIROIG hem adoptat una sèrie de mesures excepcionals amb l’objectiu principal de protegir la salut de les persones de BATLLEIROIG així com dels nostres clients i col·laboradors, tractant de reduir les possibilitats de contagi en un context extern complex i en continu canvi.

Read More
batlleiroig_congress

BATLLEIROIG CONGRESS 2020: MERGING CITY & NATURE

Batlleiroig està compromès amb el medi ambient i implicat en la recerca continua de solucions per resoldre la EMERGÈNCIA CLIMÀTICA del nostre planeta. Parlem de PAISATGE i de NATURA des de la nostra fundació l’any 1981, però som conscients de la necessitat d’evolucionar cap a compromisos més eficients que estiguin en relació amb l’AGENDA 2030 i l’AGENDA URBANA DE CATALUNYA.

Hem escollit el lema “Fusionant Ciutat i Natura” per celebrar la Jornada Tècnica Batlleiroig 2020 i establir els nostres compromisos per millorar les tasques que desenvolupem. Una jornada per compartir la feina ja feta pels equips i per aglutinar els nostres propòsits de millora en cadascun dels àmbits de l’arquitectura en què actuem.

slide1

 

A Batlleiroig treballem en igual intenstitat en tres disciplines diferenciades: planejament -CIUTAT-, espai públic i infraestructures -PAISATGE- i construcció -EDIFICACIÓ-, tractant de ser molt especialistes en cadascuna d’elles, però des de la imprescindible transversalitat que avui es requereix per desenvolupar qualsevol intervenció. La EMERGÈNCIA CLIMÀTICA esdevé avui la nostra principal transversalitat, aquella que ha de guiar totes les nostres accions.
Creiem que hem d’evolucionar cap a un posicionament més ferm en cadascuna de les solucions que apliquem. Hem d’INNOVAR encara més per aconseguir fer tot el que fem ara d’una manera diferent. No podem pensar en REDUIR la despesa sense CANVIAR cap dels sistemes que ara apliquem; hem de CANVIAR les maneres de fer per poder REDUIR de manera dràstica.
A Batlleiroig hem fet una anàlisi del fet fins ara, del que estem fent i del què podríem fer per millorar en el futur, i n’ha resultat una MATRIU DE SOSTENIBILITAT que expressa els nostres compromisos en relació a la EMERGÈNCIA CLIMÀTICA, una matriu entre cadascuna de les nostres àrees de treball -CIUTAT, PAISATGE i EDIFICACIÓ- i les diverses temàtiques que abordem per al seu desenvolupament.
Uns compromisos que tractarem d’incloure en tots els nostres projectes, explicant als clients, tant públics com privats, tots els seus avantatges.
Se’ns fa difícil fixar una data en la qual pensem que els nostres projectes hauran assolit aquests objectius; potser podríem pensar que ho volem aconseguir pel 2030, però mentrestant, nosaltres seguirem practicant el “DROP BY DROP” que ens sembla més eficient: anar fent cada cop més projectes que responguin a aquests compromisos, perquè així aquests puguin esdevenir el millor EXEMPLE per als següents.

matriu_30_compromisos

Així mateix, hem iniciat la rehabilitació de la SEU DE BATLLEIROIG amb l’objectiu d’aconseguir, l’any 2023, un espai de treball alineat amb els compromisos que aquí adquirim.

Mentrestant, seguirem promovent les màximes plantacions d’ARBRES com sempre hem fet: a l’espai públic, a l’entorn de totes les edificacions i també en els nostres entorns privats. No respon exclusivament a una acció de MITIGACIÓ per compensar els objectius no aconseguits, sinó que respon al convenciment que l’actitud “drop by drop” és la manera més ràpida per assolir els compromisos de futur.

 

En el marc de la jornada, convidem el director d’Energiehaus Arquitectos, Micheel Wassouf, a la conferència de clausura on ens mostrarà com el Estàndard Passivhaus és una eina real per a reduir l’impacte mediambiental dels nostres edificis.

expansion-logo-tipo

Dos edificis dissenyats per Batlleiroig, notícia en el diari econòmic Expansión

NEWS 20/12/2019

Commerzbank compra dos edificis a Conren Tramway al 22@ per 132 milions.

 

15767455131012

 

“El districte tecnològic de Barcelona, denominat 22@, continua atraient un fort interès internacional. La multitud de companyies que s’han instal·lat en aquest barri i la seva baixa taxa d’oficines disponibles -al voltant del 2%- ha portat al banc alemany Commerzbank a invertir 132 milions d’euros en dos edificis corporatius que encara estan en construcció.”

Read More
inditex-logo-png-inditex-logo-3725

La nostra ampliació de la Seu Central a Arteixo, teló de fons de la felicitació de nadal d’Inditex

Inditex presenta el vídeo en el qual el seu president, Pablo Isla, felicita les festes a la plantilla.

El president del grup Inditex ha felicitat el Nadal a través d’un vídeo gravat en les instal·lacions de la Seu Central d’Inditex, en la localitat d’Arteixo. Des de l’any 2015, l’equip de batlleiroig treballa en l’ampliació d’aquesta. L’ampliació va començar l’any 2015 amb els edificis de l’auditori, els menjadors corporatius i la seu de IT i va culminar al 2018. Actualment, estem en procés de construcció la nova seu de Zara.com.

Edificis que transmeten els valors de la marca: treball en equip, iniciativa, innovació, creativitat, atenció al detall, eficiència i professionalitat.

Read More
photo5994839932587323495_B

PREMIO ARQUITECTURA PLUS 2019 AL MEJOR PROYECTO DE ARQUITECTURA DE ESPACIOS PÚBLICOS E INFRAESTRUCTURAS

Nuestro proyecto de Restauración Medioambiental del antiguo Camino de Les Guixeres de Igualada, Premio Arquitectura Plus 2019 al mejor proyecto de Arquitectura de Espacios Públicos e Infraestructuras.

 

photo5994839932587323494

 

“El proyecto se enmarca dentro del Anillo Verde de Igualada, permitiendo un recorrido accesible a la ciudadanía en un entorno recuperado a la ciudad y a la naturaleza.

La intervención pone en relieve los valores originales de un espacio natural degradado, a través de un ejercicio de retención e infiltración de las aguas de lluvia y de reintroducción de especies vegetales endémicas con el fin de reducir la erosión del terreno y recuperar la biodiversidad perdida”

 

Guixeres-0282_3

 

Guixeres-0745_81

Guixeres-0600 Guixeres-0573

amb

Formació impartida a l’AMB sobre criteris de sostenibilitat

Aquest matí, l’equip de batlleiroig ha estat impartint una formació en criteris de sostenibilitat en projectes i obres de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, per a la Direcció de Serveis a l’espai públic i l’IMPSOL, adreçada als propis tècnics encarregats de la redacció de projectes (arquitectes, arquitectes tècnics, enginyers civils, enginyers d’instal·lacions, i enginyers agrícoles principalment).

 

IMG_20191121_100420

 

En la formació s’han tractat criteris de sostenibilitat en l’àmbit d’eficiència energètica i renovables, cicle dels materials, cicle de l’aigua, verd i biodiversitat i altres conceptes associats a la sostenibilitat (reducció de l’efecte illa de calor, mobilitat sostenible, etc).

La formació ha estat impartida per l’Antoni Monté (Architect / Landscape Vice Director) i pel Yago Cavaller (Agricultural Engineer / Environmentalist).

“Un nou paradigma: la sostenibilitat intel·ligent, un sistema de drenatges sostenible SUDS basat en el cicle natural de l’aigua.”

Read More
amb

Exposició itinerant «Metròpolis Verda» ha obert les seves portes a Santa Coloma de Gramanet

L’Àrea Metropolitana de Barcelona trasllada un cop més l’exposició Metròpolis Verda on ara posa en valor la biodiversitat del territori colomenc.

expo foto + logos

La mostra, organitzada per l’Ajuntament i l’AMB, es podrà veure a la ciutat fins al 19 de desembre i inclou una part dedicada a Santa Coloma, que posa en valor la biodiversitat del seu territori. La Serra de Marina, el Parc Fluvial del Besòs i els parcs de Ca Zam, de la Bastida i del Molinet conformen una àrea verda. Metròpolis Verda fa visible aquesta realitat, que conviu amb l’asfalt i els espais edificats, i que alhora està interconnectada amb l’àrea metropolitana de Barcelona. La mostra es divideix en una part comuna, que ja ha visitat municipis com Gavà, Barcelona o Cornellà, i una d’exclusiva de Santa Coloma, també itinerant.

Read More
Iconic-Awards-Logo

Batlleiroig rep el ICONIC AWARDS 2019: Innovative Architecture en la categoria de Open space planning

La setmana passada, durant l’acte de lliurament de premis, vam tenir el plaer de rebre el premi ICONIC AWARDS 2019 a la categoria Open Space Planning amb el projecte Recuperació de les Antigues Guixeres d’Igualada.

 

20191007_IAIA-2019_LS-550

Read More
Lila-Logo-Red-1

El projecte de Recuperació de les Antigues Guixeres d’Igualada guanyador del premi Landezine International Landscape Award 2019

El passat mes de juny, els membres del jurat de LILA 2019  van completar la seva tasca i van seleccionar guanyadors i esments especials en 5 categories: paisatges públics, projectes d’infraestructura, projectes residencials, jardins residencials privats i paisatges d’hospitalitat. El jurat va decidir atorgar el Premi a la Categoria de Projectes Públics a Batlleiroig amb el projecte Recuperació de les Antigues Guixeres d’Igualada.

 

photo5807688188658037333

Read More
Logomarca_azul

Comencen les obres del jardí del Centre Integral del Transport de Metro Madrid

El CIT (Centre Integral de Transport) és una iniciativa liderada per Metro de Madrid per a construir un nou complex en els terrenys que ocupaven les cotxeres de la línia 1 en l’Avinguda d’Astúries, a l’entorn de la Plaça Castella. L’equip Jardí 1 resulta guanyador i encarrega a Batlle i Roig la part de Paisatgisme.

 

IMG_5710

Amb la proposta de Jardí Metro es pretén recuperar un espai per a l’ús i gaudi dels ciutadans donant a conèixer i dignificant aquest patrimoni inherent a la ciutat i que havia quedat oblidat. Així doncs, el nou espai públic torna a acostar les infraestructures, que han fet de Madrid una gran capital, a la seva ciutadania, mitjançant un espai exterior de qualitat, modern, ecològic i transparent, emblemes que la companyia representa.

Read More
blueprint

THE Ó BUILDING SELECCIONAT PELS BLUEPRINT AWARDS D’ENGUANY!

Feliços d’anunciar que el projecte THE Ó BUILDING ha estat seleccionat per als Blueprint Awards 2019 en la categoria de ”Best Non-Public Project: Commercial”.

BATLLO-050-NAWI0521

Es coneixerà el projecte guanyador durant la cerimònia de lliurament de premis el pròxim 17 d’octubre a Londres.

Pots veure la llista completa de seleccionats fent click aquí.

urbannext

URBANNEXT ES FA RESSÒ DEL CARRIL BICI BARCELONA-ESPLUGUES

UrbanNext publica un article sobre la connexió ciclable i per a vianants, impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i que connecta la ciutat de Barcelona amb Esplugues de Llobregat.

“The new cycling path, a green corridor with pacified traffic, is a very charming and extraordinary space. Used for practical and recreational reasons alike, it is reminiscent of country lanes beyond the city limits and major road infrastructures, transforming a forgotten and neglected space into a meeting place and a source of urban continuity for the metropolitan community.”

bab_batlle-i-roig_path-for-pedestrians-and-cyclists_01

Read More
metropolis

LA NOSTRA GIGAFOTO VIATJA FINS A SEOUL!

L’entitat pública Àrea Metropolitana de Barcelona presenta, dins de la Biennal d’Arquitectura i Urbanisme de Seül, l’exposició Metropolis Barcelona, una mostra dels treballs executats en l’àmbit territorial de l’AMB i en la que la nostra Gigafoto és protagonista.

Muntatge_4_PDU_gigafoto_LowRes_A3

Crèdits gigafoto: www.jordisurroca.com

“La Gigafoto representa en una sola imatge la nostra filosofia i manera d’entendre el territori: una successió sense interrupcions de diferents paisatges –des dels parcs, els carrers o els balcons de l’entorn urbà fins al mar, passant pels rius, pels parcs metropolitans, el Parc Natural de Collserola o el Parc Agrari del Llobregat- que construeixen la matriu ecològica Metropolitana i formen un sistema on l’ecologia, el lleure i la producció són possibles.”

youtube - metropolis

Per a més informació, feu click aquí.

logoelpais

ARTICLE A “EL PAIS” SOBRE EL NOU ESTADI JOHAN CRUYFF

NEWS 09/09/2019

Magnífic article sobre el recentment inaugurat Estadi Johan Cruyff a Sant Joan Despí i com aquest ha impulsat un nou barri residencial.

“L’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, afirma que la posada en servei de les instal·lacions del Barça ha suposat “un important impacte per a la ciutat, en tant que contribueix a l’ordenació i creixement d’un nou barri”.

 

EC-nQ6TW4AAxwVY

 

Read More
johan cruyff_estadio

El nou Miniestadi rep el nom de Johan Cruyff, més que un gran entrenador.

NEWS 27/08/2019

Amb aquest post volem celebrar la feina acabada i sobretot agraïr a tot els implicats en aquest gran projecte el seu esforç, el compromís conjunt i el rigor individual que han permès que aquest somni s’hagi fet realitat

BIS structures / PGI Engineering / IDOM Consulting, Engineering, Architecture Project Management / COM.LED Barcelona Lighting / ARCO Façade Consulting / COMSA Corporación Constructora / SEROM Construction / Denvelops® Dynamic Façade / G3 Quantity Surveying / TRAM J.Hierro associats S.L.P. Aparejadores / a3AT Control SSalud

Video: Johan Cruyff, passat, present i futur blaugrana

#batlleiroig #estadijohancruyff

Read More
logo_fcb

Time-lapse: així ha evolucionat l’Estadi Johan Cruyff

NEWS 26/08/2019

Amb motiu de la inauguració del nou Estadi Johan Cruyff, el FC Barcelona comparteix un time-lapse de com ha sigut el procés constructiu d’aquest. Mireu com de març 2018 a agost 2019 el nou Estadi ha viscut una transformació espectacular!   #fcbarcelona #batlleiroig #estadijohancruyff

2014-2015__Club__20141228_22

JA EL TENIM AQUI!

NEWS 25/08/2019

Amb aquest vídeo anuncia el FCB la imminent inauguració de l’Estadi Johan Cruyff, les noves instal·lacions construïdes per batlleiroig per al Barça femení, Barça B i Juvenil A; la primera peça del projecte Espai Barça.

En Batlleiroig estem feliços de compartir aquesta tan esperada notícia !!

#fcbarcelona #batlleiroig #estadijohancruyff

inauguracion_johan_cruyff

logolavanguardia2

ARTICLE DE LLÀTZER MOIX SOBRE EL CARRIL BICI BARCELONA-ESPLUGUES EN “LA VANGUARDIA”

NEWS 10/08/2019

Magnífic reportatge de Llàtzer Moix sobre el nostre carril bici, impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i que connecta la ciutat de Barcelona amb Esplugues de Llobregat.

Carril_Bici-0484_12

Read More
logoelpais

REPORTATGE DE EL PAÍS SOBRE EL MENJADOR DE LA NOVA SEU D’INDITEX

Magnífic reportatge de Paz Álvarez para la secció de Cinco Días del diari El País sobre l’edifici del menjador per a la nova seu d’Inditex.
A Batlleiroig, hem dissenyat per Inditex “Un concepte de menjador 360 graus, que aposta per proveïdors de Kilòmetre zero, cuida l’impacte mediambiental i controla el malbaratament d’aliments.”

INDITEX-ARTEIXO-340

 

Read More
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Batlleiroig, primera ISO de Diseño BIM en España

NEWS 17/07/2019

En Batlleiroig seguimos siendo pioneros en el diseño con metodología BIM-Building Information Modelling, esta vez al conseguir la primera certificación ISO-19650 de España.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De izquierda a derecha: Elena Puigmal -dirección general-, Antía Rodríguez -BIM Manager-, Francesc Montero -arquitecto equipo certificación ISO-, Albert Gil -socio y arquitecto impulsor sistema BIM-, Carla Devat -gerente operaciones Applus+,  Antoni Monté -arquitecto responsable certificación ISO.

Esta nueva certificación, que distinguirá a las empresas que apliquen un máximo estándar de calidad en el uso y gestión a través de la herramienta BIM, ha sido conseguida gracias a un esfuerzo continuado de 6 años. Desde el primer reconocimiento en 2014 -siendo el estudio escogido por la Generalitat de Catalunya para elaborar las bases de implementación de BIM en sus futuros proyectos públicos de arquitectura- hasta la fecha de hoy -con más de 900.000 m2 construidos y en fase de ejecución con esta herramienta- podemos celebrar el éxito de certificar la total implantación de BIM en nuestros equipos de trabajo.

 

“En Batlleiroig trabajamos a diario con rigor y profesionalidad, apoyándonos en la metodología BIM con el sólido objetivo de hacer proyectos de la máxima calidad ejecutiva, facilitando el diseño, trazabilidad y seguimiento del proyecto y la gestión de la vida útil del edificio finalizado.”

La reconocida empresa certificadora Applus+, que emite con este su primer certificado ISO-19650, ha querido destacar en el acto oficial de entrega el hecho de ser también el primer despacho de arquitectura en conseguir su 4ª certificación ISO.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Es un orgullo para nosotros compartir este logro conjunto, que no sería posible sin la dedicación y la entrega de todo el equipo humano detrás de la marca batlleiroig.

Felicidades a todos!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

catalunyaradio_logo

REPORTATGE DE CATALUNYA RÀDIO SOBRE EL NOU PROJECTE CAMÍ-MIRADOR DE LES ANTIGUES GUIXERES D’IGUALADA.

17/07/2019

Amb motiu de les recents candidatures premiades a millor projecte públic als premis LILA Landezine i el premi a millor paisatge de l’any en els World Architecture Festival (WAF) 2018, la secció d’arquitectura dels informatius de Catalunya Ràdio dirigida per Josep Lluís Blázquez, va entrevistar a Mario Suñer, subdirector del departament de paisatge de Batlleiroig, per parlar del nostre projecte el Camí-Mirador de les Antigues guixeres d’Igualada.

Read More
Banner_a+

FINALISTES ALS PREMIS ARQUITECTURA PLUS 2019 AMB EL PROJECTE EL CAMÍ-MIRADOR DE LES ANTIGUES GUIXERES D’IGUALADA

El jurat de la cinquena edició dels Premis Arquitectura Plus 2019, ha atorgat el premi Millor Projecte d’Arquitectura d’espais públics e infraestructures al nostre projecte el Camí-mirador de les antigues guixeres d’Igualada, a Barcelona.

Guixeres-0583

Read More
header2

BATLLEIROIG 38th ANNIVERSARY

Batlleiroig celebra l’aniversari de la seva fundació cada 4 de Juliol; un dia que al llarg de 38 anys de trajectòria ha servit per celebrar i agrair l’esforç diari a tots els seus equips. És un dia per celebrar, per compartir i també per aprendre del treball realitzat, donat que la celebració se centra en conèixer a fons algun dels nostres projectes construïts recentment.

Aquest 2019 el marc de la celebració ha sigut immillorable: la visita guiada pel nostre projecte per la Seu Central d’Inditex en Arteixo, A Corunya. L’equip liderat per Albert Gil ha sigut en aquest cas l’amfitrió, mostrant instal·lacions a través de 4 conferències tècniques i una visita guiada on hem pogut conèixer de primera mà tot l’après i les innovacions aplicades en aquest magnífic projecte.

INDITEX-ARTEIXO-011

Read More
storieswaf2019_banner

BATLLE I ROIG ALS PREMIS WAF 2019

Joan Roig serà Jurat als premis WAF – World Architecture Festival 2019, un reconeixement a la seva trajectòria i amb motiu del premi Landscape of the Year 2018 atorgat  al projecte del Camí-Mirador de les antigues Guixeres d’Igualada.

00_joan_roig_C

 

Els premis WAF, considerats els guardons d’arquitectura més rellevants a nivell mundial, es lliuraran a principis del mes de desembre a Amsterdam, on es presentaran tres projectes finalistes de Batlleiroig.

Read More
premis catalunya construccio 2019

BATLLE I ROIG GUANYA EL PREMI CATALUNYA CONSTRUCCIÓ 2019 A LA DIRECCIÓ INTEGRADA DE PROJECTE

NEWS 21/06/2019

Batlleiroig ha guanyat el Premi Catalunya Construcció 2019 a la Direcció Integrada de projecte amb la “Nova seu central d’Inditex” a Arteixo, Galicia.

Cat constr

 

Els premis han sigut otorgat per el Col•legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’edificació de Barcelona (CAATEEB) i es van lliurar ahir 20 de Juny, a la seu de la INEFC a Montjuic durant la Nit de la Construcció.

 

08_Direcció Integrada de Projecte

Read More
premis catalunya construccio 2019

BATLLEIROIG OPTA A DOS PREMIS CATALUNYA CONSTRUCCIÓ

NEWS 20/06/2019

Aquesta nit dia 20 de Juny, es celebra l’excel·lència en la construcció a Catalunya. Els Premis Catalunya Construcció 2019 el quals seran otorgats per el CAATEEB a les 19:30h, i on el nostre despatx ha quedat finalista  en dos categories diferents:

Direcció Integrada de projecte: Nova seu central d’Inditex a Arteixo (Galícia)

INDITEX-ARTEIXO-033

Innovació en la construcció: Camí mirador a les antigues Guixeres d’Igualada

Guixeres-0174_80

Molta sort a tots els nominats!

Pots consultar la llista completa de nominats fent click aquí

theguardian

EL CARRIL CICLABLE DE BARCELONA – ESPLUGUES DE LLOBREGAT NOTICIA AL DIARI “THE GUARDIAN”

NEWS 17/06/2019

El prestigiós diari “The Guardian” es fa ressò de la Bicycle Architecture Biennale on es presentarà el Carril Cicable durant la seva exposició els dies 17 – 21 de Juny de 2019 a Amsterdam.

Carril_Bici-0621_27

El Carril Ciclable ha estat seleccionat perquè “Redefineix els marges de l’autopista de forma amable, potencia el verd urbà i suavitza l’impacte paisatgístic del recorregut amb l’objectiu d’establir una millor relació entre els teixits construïts i el seu entorn natural.”

Pots llegir la notícia completa fent clic aquí.

EL CARRIL BICI DE BARCELONA – ESPLUGAS DE LLOBREGAT NOTICIA EN EL DIARIO “THE GUARDIAN”

NEWS 17/06/2019

El prestigiós diari “The Guardian” es fa ressò de la Bicycle Architecture Biennale on es presentaràa el nostrecarril bici BCN-Esplugues durant la exposició dels propers dies 17 – 21 de Juny de 2019 a Amsterdam.

Carril_Bici-0621_27

El Carril Bici ha estat seleccionat perquè

“Redefineix els marges de l’autopista de forma amable, potencia el verd urbà i suavitza l’impacte paisatgístic de l’reconeguda amb l’objectiu de establia una millor relació entre els Teixits construïts i el seu entorn natural.”

Pots llegir la notícia completa clicant aquí.

AADIPALogo

ENRIC BATLLE PONENT A LA IV EDICIÓ DE LA BIENNAL INTERNACIONAL D’INTERVENCIÓ EN EL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC AADIPA

NEWS 13/06/2019

Batlleiroig ha estat convidat com a ponent a la IV edició de la Biennal Internacional d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA   on el dia 13 de Juny a les 17:00 a la seu del COAC de Barcelona, participarà en una ponència titulada “La Modernitat domèstica de Sostres, la casa Moratiel”.
aadipa

Read More
Untitled-1

BIR CONGRESS 2019

12/06/2019

A Batlleiroig creiem en la importància que l’equip humà del nostre despatx conegui els diferents projectes en els quals estem involucrats, amb el propòsit no només de conèixer, sino també de compartir, en un ambient mes desenfadat, els coneixements adquirits durant l’any.

Durant el dia 07 de Juny de 2019 s’ha celebrat el Bir Congress 2019, es tracta d’un congrés anual amb el propòsit de presentar els projectes en marxa i que s’estan treballant actualment en els diferents equips d’edificació, planificació i paisatge. I  també presentar els nous projectes que s’estan preparant per el futur.

P6070242

Read More
AADIPALogo

BATLLEIROIG, FINALISTES EN ELS PREMIS EUROPEUS DE INTERVENCIÓ EN EL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC AADIPA 2019.

NEWS 11/06/2019

El nostre projecte El Camí de les guixeres d’Igualada, és finalista a la categoria d’Espais Exteriors.
Els premis AADIPA neixen amb la intenció de reconèixer la distinció dels projectes de qualitat que contribueixen a la preservació del patrimoni arquitectònic.

Guixeres-0276

Read More
LILALandezine

BATLLEIROIG, PREMI LANDEZINE INTERNATIONAL LANDSCAPE AWARDS –LILA 2019

NEWS 19/06/2019

El nostre projecte El Camí de les Guixeres d’Igualada, ha sigut premiat a la categoria Public Landscapes, i la nostra oficina de Paisatge, Urbanisme i Arquitectura ha quedat finalista a la categoria d’Office Profiles.

Guixeres-0583

Per a més informació, clicka aquí

premis catalunya construccio 2019

LA SEU CENTRAL D’INDITEX I EL CAMI DE LES GUIXERES FINALISTES ALS PREMIS CATALUNYA CONSTRUCCIÓ 2019

NEWS 24/05/2019

El jurat de la XVI edició dels Premis Catalunya Construcció 2019 ha escollit aquestes dues candidatures com a finalistes entre les 22 candidatures que optaven als guardons. Batlleiroig opta als Premis Catalunya Construcció 2019 amb dues obres molt diferents: la seu de Inditex, a Cerdanyola del Vallès, a la categoria Direcció integrada de projecte; i El Camí de les Guixeres, a Igualada, a la categoria Innovació en la Construcció. INDITEX-ARTEIXO-259 Guixeres-0583

Read More
Untitled-3

PARC GLÒRIES, NOTICIA EN DIARIO16

Excel·lent reportatge de Jaume Prat per Diario16 sobre el nostre nou projecte de Parc Glòries, situat en el Districte 22@ de Barcelona.

Jaume Prat desgrana el nostre projecte a través d’un anàlisi dels diferents detalls que ofereix l’edifici i la seva localització, emfatitzant en el paper de l’arquitectura d’oficines en el teixit social i econòmic de la ciutat.

FACHADA-9188

Pots llegir la noticia completa fent click aquí

logobbcontrumat

“EL CARRIL BICI ENTRE BARCELONA I ESPLUGUES DE LLOBREGAT” REP UNA MENCIÓ ALS PREMIS BBCONSTRUMAT

Batlleiroig ha obtingut una Menció en els premis BBConstrumat, a la categoría d’Obra construida d’infraestructures,  pel projecte de Carril Bici que uneix Barcelona i Esplugues de Llobregat.   IMG_20190515_204022

logoad

LES SEUS CENTRALS D’INDITEX I PULL AND BEAR NOTICIA A LA REVISTA “AD”

NEWS 01/05/2019

La revista AD, ha escrit una noticia sobre les set seus d’empreses españoles que son joies de l’Arquitectura. Entre aquestes destaquen la seu central d’Inditex en Arteixo, i la seu central de Pull & Bear a Narón. Aquesta ultima ha sigut qualificada amb el LEED Gold per la seva eficiència energètica i el seu impacte mediambiental. INDITEX-ARTEIXO-259       PullBear_Naron_batlleiroig

Read More
urbannext

URBANNEXT ENTREVISTA A JOAN ROIG

NEWS 08/05/2019

UrbanNext ha elaborat un reportatge on s’entrevista al Soci fundador de Batlle i Roig  Arquitectura, Joan Roig.

En la  entrevista, Joan Roig  destaca las intencions pràctiques que hi ha  entre el paisatge i la ciutat  y las relacions que aquestes estableixen per a crear l’espai públic.

Pots veure la entrevista clickant a l’imatge:

JoanRoig

logolavanguardia2

EL CAMPUS ADMINISTRATIU DE LA GENERALITAT, NOTÍCIA A “LA VANGUARDIA”

Magnífic reportatge de David Guerrero sobre el nostre projecte, El nou Campus Administratiu de la Generalitat, el primer edifici a gran escala d’Espanya en obtenir la certificació WELL i el certificat LEED Platinum, el major reconeixement en sostenibilitat.

GENERALITAT-156_B

Read More

El nostre projecte del Carril bici de diagonal, seleccionat pels premis FAD 2019

Carril_Bici-1634_95

foto: www.jordisurroca.com

Podeu consultar el projecte a la web del FAD fent click a la imatge.

Comencen les obres d’urbanització de la cobertura de la ronda de Dalt

NEWS 26/01/2019

L’ajuntament anuncia que la construcció de la estructura que cobreix la ronda esta arribant a la seva fase final i, per tant, es començaran les feines d’urbanització i la creació del passeig a càrrec de Batlleiroig.

 

Perspectiva_ronda_1

 

Read More
logoelpais

“EL PAÍS” ES FA RESSÒ DE LA INICIATIVA #BIKEVIDRERA

NEWS 09/04/2019

Bikevidriera es una iniciativa impulsada per diverses entitats pro-ciclistes per promoure la viabilitat de la connexió ciclable entre Barcelona i el Vallès, i d’aquesta manera impulsar una mobilitat sostenible.

Orgullosos de formar part d’aquest equip com experts en mobilitat, fent les propostes que permetin la viabilitat d’aquest projecte.

 

image1 (3)

Read More
ara_logo

EL NOU CAMPUS ADMINISTRATIU DE LA GENERALITAT, NOTÍCIA EN EL DIARI “ARA”

NEWS 06/04/2019

Durant el primer trimestre del pròxim any, 2.600 treballadors del departament de Vicepresidència i Economia, el de Justícia, el de Polítiques Digitals i organismes com l’Institut Català de l’Energia (Icaen) i l’Agència Catalana de Consum (ACC) arribaran per primera vegada a l’edifici.

GENERALITAT-001

Read More
enginyerscat

LOURDES ROMEO A LES JORNADES “TRANSICIÓ A UNA ENERGIA ECOLÒGICA”

NEWS 26/03/2019

Lourdes Romeo, arquitecta i directora de la sostenibilitat i energia del nostre despatx, participarà el dia 26 de març a les Jornades “Transició a una energia ecològica” a Barcelona.

Les jornades tenen com a finalitat abordar l’anàlisi de la transició energètica des del punt de vista de l’enginyeria, relacionat amb els compromisos internacionals i els objectius amb el canvi climàtic assenyalats per la Unió Europea.

lourdes_presentacion

Read More
Untitled-1

JOAN ROIG, PONENT EN LES JORNADES “+ CIUDAD” ORGANITZADES PEL COACTFE A LA CIUTAT DE TENERIFE

El Dilluns 25 de Març a les 19:45, Joan Roig, Soci Fundador de Batlleiroig, participarà en les jornades + CIUTAT amb la ponència titulada “Tipologia i Indústria”.

banner_ciudad_900

Del 25 al 28 de Març, el Col·legi d’Arquitectes albergarà tallers, ponències i taules de debat on es discutirà sobre les arquitectures d’un nou espai urbà per fer “+ CIUDAD”. Són unes Jornades per a la reflexió sobre la ciutat contemporània, dins el procés de renovació del teixit industrial de la refineria de Santa Creu de Tenerife.

Read More
catalunyaradio_logo

ENTREVISTA A IVÁN SÁNCHEZ A “PERSPECTIVA” DE CATALUNYA RÀDIO

Amb motiu del recent premi a la innovació a la Construcció que atorga el Col·legi d’Aparelladors de Catalunya la secció d’Arquitectura dels informatius de Catalunya Ràdio va entrevistar Iván Sánchez, soci i director del departament de paisatge de Batlleiroig Arquitectura per parlar del nostre projecte del Camí del Bosc del cementiri Roques Blanques al Papiol, Barcelona.

cami del bosc

Read More

BATLLE I ROIG ARQUITECTURA RECOLZA LA VAGA FEMINISTA DEL 8M

Conscients de la necessitat de visibilitat del paper de la dona en la nostra societat, des de Batlleiroig recolzem la jornada reivindicativa del Dia Internacional de la Dona assistint a la manifestació convocada pel proper dia 8 de Març.

La cultura de Batlleiroig està basada en el desenvolupament de les persones, independentment del seu sexe, i així ho creiem fermament.

Per aquesta raó practiquem la igualtat de tracte i oportunitats entre homes i dones. El nostre equip esta format per un 59 % de dones i un 41% d’homes.

Els objectius de BATLLE I ROIG en aquest aspecte son:

I.             Igualtat d’Oportunitats i tracte entre homes i dones.

II.            Garantir la igualtat de retribució per a treballs d’igual valor.

III.           Facilitar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral de tot L’EQUIP.

2019_Dia_de_la_dona_retoc_perspectiva

 

Read More
banner

ENRIC BATLLE, PONENT A LES JORNADES JUNTARSE/TOGATHER A MADRID

NEWS 04/03/2019

Enric Batlle, soci fundador de Batlle i Roig, participa com a ponent el primer dia en les Jornades d’Arquitectura i Urbanisme per a crear comunitats a Madrid, anomenades Juntarse/toGather.

ed943fcc-f396-48d0-b981-d8aeb7993432

 

La ponència d’Enric Batlle anomenada Merging City and Nature té lloc a Madrid, el dia 04 de març al Auditorio Caja de Música.

Read More
Untitled-1

JOAN ROIG CONVIDAT PER L’AJUNTAMENT DE MONTREAL PER A LA REDEFINICIÓ LA MCGILL COLLEGE AVENUE A MONTREAL

NEWS 01/03/2019

El centre de Montreal s’està transformant i, en aquest context, la Ciutat de Montreal està reconsiderant la seva essència, la prestigiosa McGill College Avenue.

NewCities, una organització internacional sense ànim de lucre dedicada a modelar un millor futur urbà, ha estat encarregada per l’ajuntament de Montreal per coordinar part d’aquest exercici.

7915fb30-5b4e-475b-b54f-07702a6adb38

Quaranta experts locals i internacionals, del qual forma part Joan Roig, estan convidats a participar en aquests dos dies de co-creació per dissenyar, desenvolupar i proposar nous llocs per a l’avinguda. Es convida els ciutadans a l’endemà a treballar amb el grup i aportar la seva visió.

Read More

LOURDES ROMEO, REALITZARÀ AVUI UNA CONFERÈNCIA SOBRE ESTALVI DE CONSUM I ENERGIA EN LES NOVES EDIFICACIONS

Atecyr organitza unes jornades sobre el futur CTE, els edificis de consum gairebé nul, casos pràctics i tendències en les diferents zones climàtiques.
Dins d’aquestes jornades Lourdes Romeo, arquitecta i responsable de la sostenibilitat i energia en el nostre despatx, realitzarà la visió en l’àmbit de l’arquitectura.
Lloc: Auditori COEIC, 5 Planta, Col·legi oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya Via Laietana, 39 – 08003 Barcelona
Data: 20 de febrer a les 18: 40h.

Untitled Extract PagesPer a més informació pots clickar aquí 

 

logolavanguardia2

L’ESTADI JOHAN CRUYFF PROJECTAT PER BATLLE I ROIG, NOTICIA AVUI A “LA VANGUARDIA”

NEWS 14/02/2019

Ahir es va organitzar una visita d’obra a la futura instal·lació de l’estadi Johan Cruyff del FC Barcelona per als mitjans, on podem trobar a Enric Batlle mostrant les instal·lacions al senyor Bartomeu.

img_xcervera_20190213-172858_imagenes_lv_propias_xcervera_xcervera_s9a8271cruyff-kS0F-U46444974556vvC-992x558@LaVanguardia-Web

La previsió d’inauguració de l’Estadi, el qual es va posar la primera pedra el 14 de setembre de 2017, és per a Juny.

Read More

CONFERÈNCIA ENRIC BATLLE AL COAC LLEIDA

NEWS 13/02/2019

Demà dijous dia 14 de febrer a les 19:30, Enric Batlle realitzarà una conferència a la seu del COAC a Lleida, on ens parlarà de la perspectiva del paisatge i medi ambient en la titulada “Fusionant ciutat i Natura”

Guixeres-0282_3

ara_logo

EL NOU PROJECTE DE LES TRES XEMENEIES, NOTICIA AL DIARI ARA.

NEWS 11/02/2019

L’estudi Batlle i Roig es noticia al diari “Ara” per el projecte de les Tres Xemeneies del Paral·lel.

projecte-transformacio-Fecsa-Endesa-Parallel_2173592671_60145422_651x366

 

Read More
greeningforchange_logo

ENRIC BATLLE SERÀ PONENT EN LES JORNADES GREENING FOR CHANGE

NEWS 30/01/2019

El proper divendres 8 de Febrer, Enric Batlle fundador de Batlleiroig, ha estat convidat per participar en el Cornella Green Leaf, per realitzar una conferència titulada “Cornella dins d’una metròpoli verda.”

00_enric_batlle_C

Aquestes jornades organitzades per l’Ajuntament de Cornellà, juntament amb l’àrea metropolitana de Barcelona, en col·laboració de la Comissió Europea i la Diputació de Barcelona, es fan amb l’objectiu de donar a conèixer les diferents pràctiques de sostenibilitat urbanes que es realitza a les ciutats que han estat premiades amb els premis Green Leaf i Green Capital.

Read More
logoelpais

LA COBERTURA DE LA RONDA, NOTICIA A “EL PERIÓDICO”

NEWS 29/01/2019

Avui “El Periódico” ha escrit una notícia sobre el projecte de la cobertura de la Ronda de Dalt, la qual es troba en la fase final, que té com a data de finalització el proper agost.

Aquesta fase final serà realitzada per l’estudi Batlle i Roig, i consisteix en la creació d’un passeig, deixant zones comunes per a les persones, amb vegetació, espai per a jocs i zones de descans.

Perspectiva_ronda_1

El projecte també acollirà tres pèrgoles, que aniran acompanyades de vegetació, que reduirà la fractura urbana i que a més permetrà acompanyar-les de diferents espais que serviran tant per fer activitats socials o culturals, o actes per als veïns i el districte.

Read More

EL GOVERN CONTRATA A COMSA Y FCC PER ELEVAR LA SEVA SEU A ZONA FRANCA

NEWS 07/01/2019

El diari Cronica Global ha publicat una notícia en referència a l’ultim edifici finalitzat per el Despatx , on s’han adjudicat diversos contractes per la actuació de distribució d’espais interiors i instal·lacions de la ciutat administrativa de Barcelona. Les constructoras escollides per la generaliat per acometre l’edifici abans de que entri en funcionamet són Comsa i FCC

Per la seva part, Batlle i Roig s’encarregarà de dissenyar el projecte d’interiorisme, a més d’haver fet l’edifici del nou complex administratiu de la Generalitat de Catalunya a la Zona Franca de Barcelona.

generalitat-000

Read More
logoexpansion

EL PROJECTE DISSENYAT PER BATLLE I ROIG, HEXAGON GLÒRIES, NOTÍCIA AVUI “EXPANSIÓN”

El diari econòmic “Expansión” ha publicat una notícia sobre el projecte que està en construcció al districte 22 @, ja que el fons d’inversió Metròpolis, ha invertit 50 milions d’euros en l’edifici d’oficines.

L’edifici dissenyat pel nostre despatx, és l’autor d’una gran part dels immobles d’oficines que s’estan construint al districte 22 @ de Barcelona.

 

Brilten_Construction

Read More
logoelpais

EL CAMÍ DE LES GUIXERES, NOTÍCIA EN EL DIARI “EL PAIS”

NEWS 19/12/2018

Anatxu Zabalbeascoa ha elaborat un magnific reportatge a el diari “El País”, on a partir del premi WAF a millor paisatge de 2018, es planteja la necessitat de les persones per recuperar el paisatge i ampliar la ciutat.

En l’article es posa èmfasi a la recuperació de la naturalesa per a les persones, no només en construir parcs, si no, en la restauració del paisatge que ens envolta a la perifèria, aprofitant l’aigua, amb la retenció de l’aigua de la pluja en diferents punts per crear nova vegetació i la llum solar en el seu paviment que capta la llum solar i és luminescent durant la nit.

 

Guixeres-0583

Read More
logodomus

EL CAMÍ DE LES GUIXERES ANOMENAT PROJECTE DE PAISATGE DE L’ANY

NEWS 18/12/2018

La revista Domus sobre arquitectura i disseny, destaca el nostre projecte “Recuperació de les antigues Guixeres d’Igualada” guanyador a la categoria de Millor paisatge en 2018, al WAF.

Guixeres-0282_3

Read More
logocoac

L’IMPACTE DELS GRANS EQUIPAMENTS ESPORTIUS A LA CIUTAT

NEWS 11/12/2018

El passat 24 de novembre juntament amb l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes del COAC (AAUC) es va organitzar una sortida per diferents equipaments esportius, de dimensions diferents però que engloben i formen part de la ciutat.

News_COAC_

logoexpansion

‘EXPANSIÓN’ PUBLICA UN ARTICLE EN REFERÈNCIA A LA SEU CENTRAL DE STRADIVARIUS A CERDANYOLA DEL VALLÈS

NEWS 28/11/2018

Al diari “Expansión”, han fet un article sobre el “Disseny per millorar la nostra salut” on es fa referència al projecte de la seu central de Stradivarius.

En l’article es fa especial esment a la tasca del despatx, on posen èmfasi en la nostra qualitat i eficiència apostant per la sostenibilitat, medi ambient i benestar en els diferents processos de disseny.

STRADIVARIUS-010

Read More
logolavanguardia2

EL CARRIL BICI DE BATLLEIROIG, AL DIARI ‘LA VANGUARDIA’

Un grup de científics han elaborat un qüestionari online per poder obtenir dades sobre la sensació que tenen els ciclistes a l’hora de passejar amb la bicicleta per els diferents carrils ciclables que es troben a la ciutat comtal.

La connexió ciclable entre Barcelona i Esplugues de Llobregat, projecte realitzar per l’estudi d’arquitectura de Batlleiroig ha sigut un dels millors valorats en aquesta enquesta.

Carril_Bici-0621_27

 

S’han tingut en compte paràmetres com la seguretat, la densitat de persones al carrer i la sensació de desplaçar-se per la ciutat, tot això elaborar per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Read More
LogoOHBCN2018

BATLLE I ROIG PARTICIPARÀ DE LA PROPERA EDICIÓ DEL 48H OPEN HOUSE BCN

Tres  dels projectes de Barcelona fets per Batlle i Roig Arquitectura obriran les seves portes els dies 27 i 28 d’octubre a la ciutadania en el marc d’aquest festival, que es considera la principal cita de Barcelona amb l’arquitectura: L’escola Bressol el Fil, l’edifici de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència i la Connexió Ciclable entre Barcelona i Esplugues de Llobregat son els projectes que participaran al festival.

Durant dos dies, el Festival 48h Open House BCN oferirà jornades de portes obertes en més de 200 edificis de tot tipus, forma i mida, gràcies a la iniciativa de l’associació 48h Open House Barcelona. En ocasions, també s’oferiran visites guiades.

Read More
emas

EL ‘CAMÍ DEL BOSC’ DEL CEMENTIRI DE ROQUES BLANQUES REP UNA NOVA DISTINCIÓ A LA SEVA GESTIÓ MEDIAMBIENTAL: EL PREMI EMAS 2018 A LA MILLORA DEL COMPORTAMENT AMBIENTAL

NEWS 22/10/2018

El ‘Camí del Bosc’, ubicat al Cementiri Metropolità de Roques Blanques del Papiol, que gestiona l’empresa Àltima Serveis Funeraris Integrats i que també és obra de Batlleiroig, és l’espai natural més gran d’Espanya a on enterrar cendres de forma controlada i respectuosa amb el medi ambient. Aquest projecte també ha estat reconegut recentment amb el Premi Catalunya Construcció 2018 a la Innovació en la Construcció.

8_el jardi de les papallones_petitaImatge del Jardí de les Papallones, al ‘Camí del Bosc’ del Cementiri de Roques Blanques 

Read More
logo tv3

EL PARC DE FINESTRELLES A TV3

NEWS 22/10/2018

Dissabte al matí, aproximadament 500 alumnes de diferents escoles d’arquitectura ,  van asistir al parc de Finestrelles, en un acte, on es feia un repensament de la infraestructura de les rondes de Barcelona, que moltes vegades actua de barrera, en la connexió que hi ha entre la ciutat i els diferents espais naturals que l’envolten com podria ser Collserola.

L’acte va comptar amb la participació d’Enric Batlle, que va realitzar un acte al propi parc de Finestrelles, juntament amb els assistents i un ramat de cabres i ovelles que van baixar des de les zones mes naturals, per apropar-se a la ciutat.

Read More
GTDP_largo2

EL CEMENTIRI DE ROQUES BLANQUES, OBRA DE BATLLEIROIG, ESPAI ESCOLLIT PEL GRUP DE PSICÒLEGS DOL I PÈRDUES PER FER UNA SESSIÓ DE FORMACIÓ I TREBALL

NEWS 16/10/2018

El Grup de Dol i Pèrdues del COPC (Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya) va participar a principis d’octubre d’una visita guiada al Cementiri de Roques Blanques i a l’espai el ‘Camí del Bosc’, dissenyats per Batlleiroig. El grup va mostrar interès en aquestes instal·lacions perquè presenten espais rellevants relacionats amb els procesos de dol i pèrdua, les temàtiques sobre les quals gira la seva activitat principal.

cementiri_muntatge_ok

Dos moments de la visita al Cementiri de Roques Blanques el passat 6 d’octubre, amb el Grup de Dol i Pèrdues, guiat per Livia Valentini, de Batlleiroig

Read More
BIAAR

JOAN ROIG PONENT A LA BIENAL INTERNACIONAL DE ARQUITECTURA DE ARGENTINA

NEWS 10/10/2018

 

Avui  10 d’Octubre i ahir 9, es va organitzar la BIA-AR, Bienal Internacional de Arquitectura de Buenos Aires, un espai social, expositiu i de relació, orientat a l’intercanvi d’idees, experiències i oportunitats.

Aquesta BIA-AR, proposa un model tant a nivell nacional, com internacional, on s’ha comptat amb la presencia de Joan Roig, co fundador de Batlleiroig Arquitectura, dins del marc d’un apartat anomenat “Situacions” on Joan ha realitzat una de les conferencies magistrals, al Teatre San Martín a Buenos Aires.

banner2

Joan roig alTeatre San Martín de Buenos Aires.

 

premiosAECC18

“The Style Outlets”, Premi AECC 2018 al millor Centre Comercial Especialitzat

El centre comercial “The Style Outlets” a Viladecans, ha sigut guardonat per la Asociación Española de Centros y Parques Comerciales a millor Centre Comercial Especialitzat, convertint-se així en el primer projecte comercial premiat per la AECC a Catalunya en aquesta categoria.

OUTLET-157-WIJ_2669_web

adioscultural

EL NOSTRE PROJECTE “EL CAMÍ DEL BOSC” HA REBUT EL PREMI A LA MILLOR INICIATIVA MEDIAMBIENTAL

NEWS 08/10/2018

El nostre projecte del “Camí del Bosc” al Cementiri de Roques Blanques, ha sigut guardonat amb el primer premi a la “Millor Iniciativa Mediambiental” dins del Concurs de Cementiris d’Espanya 2018.

RB_N5A7592_00

Fent clic a la fotografia  trobareu mes informació dels guanyadors del Concurs de Cementiris d’Espanya 2018.

Read More
Leed-Platinum_WebWeb4

EL NOU CAMPUS ADMINISTRATIU DE LA GENERALITAT OBTÉ EL CERTIFICAT LEED PLATINUM

 NEWS 02/10/2018

El futur Campus administratiu de la Generalitat de Catalunya, situat a la Zona Franca de Barcelona, ha obtingut la màxima qualificació energètica amb el certificat LEED Platinum, otorgat per el US Green Building Council, una de les certificacions de major prestigi a nivell internacional en l’avaluació del comportament sostenible dels edificis.

Amb el Campus de la Generalitat, s’augmenta la llista de projectes amb aquesta certificació.

 

logo_altima

‘LA VANGUARDIA’ PUBLICA UN ARTICLE SOBRE LA RECTA FINAL DE LA CONSTRUCCIÓ DEL TANATORI DE TERRASSA

NEWS 18/07/2018

Les obres de construcció del tanatori de Terrassa, projectat per Batlleiroig, ja han finalitzat i ara s’està treballant en la instal·lació de mobiliari, decoració i jardineria exterior de l’equipament. Aquest tanatori és el primer de l’empresa Àltima a la comarca del Vallès Occidental.  

El nou tanatori de Terrassa s’inaugurarà molt probablement al setembre, segons Àltima, i comptarà amb tres sales de vetlla independents, oratori multiconfessional per a 160 persones assegudes, oficina d’atenció a les famílies, zona d’exposició de flors, zona de descans i aparcament gratuit per a usuaris.

tanatori_altima_terrassa_EuropaPress

Font: Europa Press

Read More
EBF_2018_logo

EL PARC CENTRAL D’IGUALADA, DISSENYAT PER BATLLEIROIG, HA ACOLLIT AQUEST CAP DE SETMANA L’EUROPEAN BALLOON FESTIVAL

NEWS 17/07/2018

Una cinquantena de globus aerostàtics van sobrevolar Igualada la setmana passada, de dijous a diumenge, en el marc de la 22ª edició de l’European Balloon Festival, la competició internacional de globus aerostàtics i el festival de referència a nivell europeu que anualment es celebra a la capital de l’Anoia.  

Com cada any, el Parc Central d’Igualada, dissenyat per Batlleiroig i que es situa a l’Avinguda Catalunya, ha estat l’escenari principal d’aquest certamen, que ha aplegat un total de 54 globus aerostàtics vinguts d’una dotzena de països, com Mèxic, Índia, Brasil, Israel, Anglaterra, França, Itàlia, Suïssa o Bèlgica.

Aquest espai, a més, compta amb una extensa zona de grades que Batlleiroig va projectar per tal de facilitar que els espectadors poguessin gaudir còmodament del festival, un objectiu que també s’ha aconseguit aquest cap de setmana ja que l’afluència de públic ha estat excel·lent.

festival

Font: European Balloon Festival

Read More
ejeprime_logo_2018

EL PORTAL EJEPRIME PUBLICA UN REPORTATGE SOBRE BATLLEIROIG

NEWS 16/07/2018

El diari online d’informació econòmica EjePrime ha publicat un ampli reportatge sobre Batlleiroig que destaca els nostres projectes més rellevants i la confiança que grans empreses com Inditex han posat en la nostra firma per a construir les seves seus. 

L’article que publica EjePrime fa un ampli repàs de la trajectòria de Batlleiroig des del seu naixement, l’any 1981, fins a l’actualitat, on els edificis del despatx tenen una gran presència al districte tecnològic 22@ de Barcelona.

A més, destaca l’estreta col·laboració de Batlleiroig i Inditex i algunes de les seves firmes, com Massimo Dutti, Pull&Bear i Stradivarius, seus construides pel nostre despatx; i amb empreses com el FC Barcelona, el RACC, la Generalitat o la Universitat Politècnica de Catalunya.

STRADIVARIUS-010

Seu d’Stradivarius, obra de Batlleiroig. Foto: Antonio Navarro Wijkmark

Read More
AxA_llarg

DIVENDRES 13 DE JULIOL, VISITA GUIADA EN BICI AL CAMÍ CICLABLE I PEATONAL DE BATLLEIROIG

NEWS 05/07/2018

Arquitectes per l’Arquitectura (AxA) organitza el proper divendres 13 de juliol, amb la col·laboració de l’entitat BICI Cultura BCN, una visita en bicicleta a la connexió ciclable i peatonal entre Esplugues de Llobregat i Barcelona, que el nostre estudi ha acabat aquest 2018. 

Professionals de Batlleiroig guiaran als participants d’aquesta visita en bici a la connexió ciclable i per a vianants que el nostre despatx ha inaugurat aquest any. AxA organitza aquesta ruta en el marc de l’itinerari “Final d’obra”, que inclou un recorregut per quatre obres recentment acabades o a punt d’acabar de Barcelona, de la mà dels seus autors.

La sortida està prevista per les 16.30h des de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), a l’Avinguda Diagonal, 649, i la primera parada serà el carril ciclable i peatonal de Batlleiroig. Després, seguiran els Jardins de Sants, el Centre Cívic La Lleialtat Sanstenca i la Cooperativa d’habitatges La Borda. El recorregut s’acabarà cap a les 20.30h amb un vermut al barri de Sants.

Fotografia_cami_pedalable_09

Read More
eleconomista

‘EL ECONOMISTA’ PUBLICA UNA ENTREVISTA A ENRIC BATLLE

NEWS 02/07/2018

‘El Economista’, en la seva edició catalana, ha publicat avui una entrevista a Enric Batlle, soci fundador de Batlleiroig, on parla dels orígens del despatx, del present i del futur, i d’innovació en el sector de l’arquitectura.

En l’entrevista que avui publica ‘El Economista’, Enric Batlle parla dels primers projectes de Batlleiroig, a on el cementiri de Roques Blanques, a El Papiol, va tenir un paper destacat, i de com el despatx ha volgut potenciar des de sempre la relació entre edificació i paisatge. En aquest sentit, Enric Batlle destaca com la societat, cada cop més, aposta per “naturalitzar la ciutat, i fins i tot, els edificis s’estan inundant de vegetació”.

Economista_Enric Batlle

Fotografia: Luis Moreno

Read More
premis cat construccio logo

‘EL CAMÍ DEL BOSC ‘AL CEMENTIRI DE ROQUES BLANQUES GUANYA EL PREMI CATALUNYA CONSTRUCCIÓ 2018 A LA INNOVACIÓ

NEWS 28/06/2018

Batlleiroig ha guanyat el Premi Catalunya Construcció 2018 a la Innovació en la Construcció pel seu projecte ‘El Camí del Bosc’ al cementiri de Roques Blanques, a El Papiol. Els guardons, atorgats pel Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, es van lliurar ahir al Paranimf de la Universitat de Barcelona durant la Nit de la Construcció. És el segon any consecutiu que Batlleiroig guanya aquest premi: l’any passat, se’l va endur The Style Outlets Viladecans.

‘El Camí del Bosc’ consisteix en una agrupació de sepultures al cementiri de Roques Blanques que redefineix el model tradicional d’enterraments i incineracions, tot aplicant criteris respectuosos amb el medi ambient i integrant-lo dins del Parc Natural de Collserola. Per fer-lo realitat, s’han utilitzat sistemes tradicionals de construcció en sec i elements com ara fusta, terra i vegetació.

3_cami_del_bosc_alineada

Read More