batlleiroig_news_parque-rio-medellin

FINALISTES AL CONCURS “PARQUE DEL RÍO MEDELLÍN”

Hem preparat la proposta per a la segona fase del “concurso de diseño urbanístico, paisajístico y arquitectónico Parque Río Medellín”. L’equip format per Batlle i Roig, Espinet i Ubach, i els arquitectes locals Gilberto Villegas i Alexandra Sánchez, ha estat seleccionat per a la segona fase del concurs, entre 57 equips presentats. Podeu veure la notícia a “El Colombiano”;

El Parc del Riu Medellín es un projecte estratègic de transformació urbana que convertirà el riu en un eix ambiental i d‘espai públic de la ciutat i la seva regió. Optimitzant la seva actual funció com a eix principal de mobilitat, el riu haurà de ser l’element estructurador i integrador del diferents sistemes del territori i l’escenari central per al retrobament dels ciutadans.

batlleiroig_news_parque-rio-medellin2

El projecte comprèn 28 kilòmetres de longitud de riu i la nostra proposta estableix una triple estratègia basada en la sostenibilitat:

El RIO PASSEIG  fomentant el recorreguts lents i recuperant les continuïtats perdures: la continuïtat urbana de les dues riberes, la recuperació del riu com a passeig i l’adequació de les infraestructures per a millorar la mobilitat i per recuperar espai lliure.

El BIO PASSEIG  creant estratègies per a la recuperació de les condicions naturals perdudes: una secció asimètrica per el riu composta de una RIBERA BIO i una RIBERA PASEO, la renatularització del riu com a premissa i l’ús de l’aigua com a creadora de paisatges.

PONTS COM A ARGUMENT elements que cusen la discontinuïtat i es converteixen en llocs estratègics del nostre sistema urbà creat:  els ponts de Medellín com a icona mundial de la seva recuperació urbana, el cosit urbà de les dues riberes i els ponts com a argument i amb doble significat.

×

Comments are closed.