amb

Exposició itinerant «Metròpolis Verda» ha obert les seves portes a Santa Coloma de Gramanet

L’Àrea Metropolitana de Barcelona trasllada un cop més l’exposició Metròpolis Verda on ara posa en valor la biodiversitat del territori colomenc.

expo foto + logos

La mostra, organitzada per l’Ajuntament i l’AMB, es podrà veure a la ciutat fins al 19 de desembre i inclou una part dedicada a Santa Coloma, que posa en valor la biodiversitat del seu territori. La Serra de Marina, el Parc Fluvial del Besòs i els parcs de Ca Zam, de la Bastida i del Molinet conformen una àrea verda. Metròpolis Verda fa visible aquesta realitat, que conviu amb l’asfalt i els espais edificats, i que alhora està interconnectada amb l’àrea metropolitana de Barcelona. La mostra es divideix en una part comuna, que ja ha visitat municipis com Gavà, Barcelona o Cornellà, i una d’exclusiva de Santa Coloma, també itinerant.

“L’àrea metropolitana de Barcelona és un territori complex on hi viuen més de 3,2 milions d’habitants. Els seus 636 km2 estan ocupats per un gran nombre d’assentaments urbans de tot tipus i per una densa xarxa d’infraestructures i serveis. No obstant això, en aquest territori densament ocupat encara hi ha un sistema d’espais oberts que ocupa més del 52% de la superfície total. Es tracta, doncs, d’una de les metròpolis amb més espais verds d’Europa.”

En aquest context, l’exposició Metròpolis Verda es centra en la diversitat d’aquests espais oberts metropolitans i explora els reptes que es plantegen per a una metròpolis amb un territori més accessible, saludable i, en definitiva, habitable; una metròpolis que ara també es concep des de la xarxa d’espais oberts i la infraestructura verda, com a denominador comú del paisatge metropolità.

WhatsApp Image 2019-10-29 at 19.01.07

WhatsApp Image 2019-10-29 at 19.01.07 (4)

WhatsApp Image 2019-10-29 at 19.01.03

WhatsApp Image 2019-10-29 at 19.01.16

×

Comments are closed.