logo Col·legi Arquitectes de Catalunya

ENRIC BATLLE A LA CLOENDA DEL CONGRÉS D’ARQUITECTURA 2016: “TENIM LA CAPACITAT DE TORNAR A CANVIAR TOTS ELS ESPAIS DEL MÓN”

El passat novembre va concloure el Congrés d’Arquitectura 2016, organitzat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, amb un acte on Enric Batlle va participar amb una presentació sobre el desenvolupament del territori i l’espai públic.

IMG_5744

Imatge: © Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC)

En la conferència va plantejar la necessitat d’actuar sobre tots els paisatges; especialment en els paisatges degradats, destacant la necessitat de recuperar tots aquests espais verds de la metròpoli per acostar-los a la ciutat. Una conferència en la qual exposa la realitat de la infraestructura verda de la nostra metròpoli, sota el fil conductor de tres conceptes cabdals a la seva pràctica professional: l’ecologia, el lleure i la producció.

Batlle va parlar dels límits estratègics dels seus projectes, aquells on conflueixen dues situacions que volem, com la ciutat i els espais verds. “Es tracta de no estar al lloc: s’ha d’estar al límit”. En aquesta línia, Enric Batlle ha comissariat l’exposició Metròpolis Verda, que mostra la diversitat d’aquests espais oberts metropolitans i explora els reptes que es plantegen per a una metròpolis que vol un territori més accessible, saludable i, en definitiva, habitable. L’objectiu de l’exposició, que s’emmarca en els actes del Congrés d’Arquitectura, és divulgar aquesta nova mirada sobre els espais lliures, no com a residuals, sinó més aviat com a espais vertebradors de la metròpolis i escenaris plens de vida, lleure, natura i producció.

IMG_5743

Imatge: © Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC)

(feu click a la imatge per anar a l’article)

×

Comments are closed.