Roques_Blanques

El nostre projecte del Cementiri Municipal de Roques Blanques ha rebut el Premi a la Millor Iniciativa Mediambiental

El nostre projecte del Cementiri Municipal de Roques Blanques ha sigut guardonat amb el Primer Premi a la categoria ”Millor Iniciativa Mediambiental” dins del II Concurs de Cementiris d’Espanya 2015.
El cementiri de Roques Blanques es caracteritza per ser el Cementiri Públic de major importància -pel que fa a dimensió i capacitat- i per ser modèlic, tant pel seu sistema mixte de gestió com per la seva integració mediambiental dins del Parc de Collserola.

Des de Batlle i Roig Arquitectes volem contribuir a la difusió d’aquest reconeixement otorgat a ĀLTIMA i felicitar-los per la seva aposta continua per la innovació i el respecte al medi ambient.

 

roques_blanques_mosaic_6

 

El projecte d’implantació, a càrrec de Batlle i Roig Arquitectes, destaca per l’acurada adaptació a la topografia de l’entorn i per la integració mediambiental a l’entorn frondós en el qual es troba immers.

La integració Paisatgística es va aconseguir mitjançant l’ús del llenguatge agrícola tradicional: talussos, murs de contenció i bancals que organitzen els diversos espais de reflexió. També s’utilitza la vegetació endèmica de la zona combinada amb la vegetació pròpia del jardí mediterrani.

Aquest llenguatge vegetal és un dels pilars del caràcter mediambiental del cementiri. El valor i el respecte per l’espai natural són el fil conductor de l’activitat de l’equipament: iniciatives com el Bosc de la Calma, l’Arbre familiar, el Columbari de Terra, el Jardí i la Font del Repòs són clars exemples de la seva aposta mediambiental, utilitzant maneres més respectuoses d’integrar aquesta activitat al Medi Ambient.

 

tv3                TV3_2

TV3 “Cementiris d’Última Generació”                                 TV3 “El cementiri més Ecològic”

A aquest link podeu consultar les nombroses iniciatives mediambientals que es duen a terme dia a dia a Roques Blanques.

 

Altres links d’interés sobre Roques Blanques:

Agencia EFE-Verde

Premi EMAS 2014

V Premis Corresponsables

×

Comments are closed.