WAF ok

Batlleirog opta a tres premis del World Architecture Festival 2017

El World Architecture Festival és un certamen que reconeix els millors treballs arquitectònics que es fan cada any a nivell mundial. En l’edició 2017, que se celebrarà del 15 al 17 de novembre a Berlín (Alemanya), el WAF2017 ha reconegut que Batlle i Roig Arquitectura ha completat tres obres aquest any podrien arribar a ser mereixedores d’una distinció en les categories d’exhibició i d’oficines: la seu de Pull&Bear a Narón (La Coruña) està nominada en la categoria de millor edifici d’oficines, i l’Insect Hotel, a El Masnou (Barcelona), en la de millor edifici d’exposició i en la de projectes petits.

Pel que fa a la seu de Pull&Bear, Batlle i Roig Arquitectura presenta un edifici de planta rectangular d’uns 180 metres de longitud per 85 metres d’amplada i dues plantes d’alçada. És un edifici amb una planta palafítica oberta i organitzada en tres franges longitudinals. La central acull quatre nuclis d’accessos, serveis i quatre patis. Les altres dues franges compten amb àrees de treball, com ara, disseny i desenvolupament del producte, sales de visita, showrooms, patronatge, office, e-commerce, entre d’altres. La seu de la firma de roba és completament vidriada i, des de l’exterior, queda configurada per una pell de panells d’alumini extrussionat que es corba lleugerament a les cantonades. A més, l’edifici de Pull&Bear és un edifici dissenyat amb criteris sostenibles i d’estalvi energètic, i ha obtingut la qualificació LEED GOLD que atorga el USGBC (United States Green Building Council).

PullBear_Naron_LEED GOLD_batlleiroig

Seu de Pull&Bear a Narón (La Coruña)

De la seva banda, l’Insect Hotel, un hotel per a insectes, se situa al parc Vallmora d’El Masnou, a 15km al nord de Barcelona. És un paral·lelepípede rectangular constituït per diverses capes de materials, com ara, pedra, termoargila foradada, pi, canyes i bambú, pensant en la gran varietat d’insectes que acull. Aquí hi conviuen des d’aranyes fins a escarabats, passant per formigues, abelles solitàries, grills i cuques de llum. És un projecte original que permet observar la natura de molt a prop, i ajuda a preservar les espècies en perill d’extinció i millora la qualitat i la biodiversitat dels parcs.

insect hotel

Insect Hotel a El Masnou (Barcelona). Feu click aquí per llegir-ne més

Els premis del World Architecture Festival 2017 estan considerats els premis Oscar de l’arquitectura i reconeixen obres en un total de 18 categories que inclouen instal·lacions esportives, educatives, religioses i de transport. D’entre els centenars d’obres nominades en l’edició d’enguany dels WAF, cinc són d’estudis del país: la seu de Pull&Bear i l’Insect Hotel de Batlle i Roig Arquitectura, “Tennis Terrace” i la casa “Where Eagles Dare” de l’estudi GRAS Arquitectos, i “In Natura Veritas” d’AGi Architects.

×

Comments are closed.